Így kellene helyesen végezni a nagydolgunkat

vécé wc kaki széklet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogy kellene helyesen elvégezni a nagydolgunkat. Nézzük!

Guggolva

Szakértők szerint nem helyes, ha a vécére ülve, magunkat kihúzva végezzük el a nagydolgunkat. Mivel a belek nem egyenesek, sokkal könnyebben kijönne a végtermék egy másik pozícióban: vagy le kellene hozzá guggolnunk, vagy a vécére ülve a lábunk alá tenni egy sámlit.

Fenékmosás

Hiába töröljük meg a fenekünket vécépapírral, a szennyeződések így is ott maradnak. A legjobb megoldás, ha vécézés után inkább megmossuk a fenekünket, így biztosan tiszta lesz.

Kiderült, hogyan kellene helyesen végezni a nagydolgunkat Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Karmann

Rendszeresség

Sokan rendszertelenül végzik a nagydolgukat, pedig sokkal egészségesebb lenne, ha minden nap nagyjából ugyanabban az időben mennénk el vécére.

Ne tartsuk vissza

Vannak olyan helyzetek, amikor nem tudunk elmenni vécére, hosszú távon azonban a széklet visszatartása súlyos problémákat okozhat, mint például a Crohn-betegség vagy aranyér – írja a Metro.

Kigyógyult a rákból Grecsó Krisztiánhttp://www.life.hu/drlife/20190216-kigyogyult-a-rakbol-grecso-krisztian.htmlGrecsó Krisztián tünetmentes, a napokban kapta a jó hírt. Dr. LifeOrigoA szívet védő jó éjszakai alvás egyik rejtélyét fedték fel amerikai kutatókhttp://www.life.hu/drlife/20190216-a-szivet-vedo-jo-ejszakai-alvas-egyik-rejtelyet-fedtek-fel-amerikai-kutatok.htmlAmerikai kutatók közelebb kerültek annak a rejtélynek a megfejtéséhez, hogy miként védi a szívet egy jó éjszakai alvás. Dr. LifeOrigoSzéklettel szennyeződhet a fogkefe, ha a vécé a fürdőszobában vanhttp://www.life.hu/drlife/20190216-szeklettel-szennyezodhet-a-fogkefe-ha-a-vece-a-furdoszobaban-van.htmlAhol a vécé a fürdőszobában van, ott bizony a baktériumok is elszaporodnak és szétterjednek olyan tárgyakon, amelyeken nem akarnánk mondjuk székletet találni. Dr. LifeThinkstockIzomszakadást szenvedett az Exatlon Hungary versenyzője, Kása Andráshttp://www.life.hu/drlife/20190215-izomszakadast-szenvedett-az-exatlon-hungary-versenyzoje-kasa-andras.htmlIzomszakadás miatt fel kellett adnia az Exatlon Hungaryt Kása Andrásnak. Dr. LifeOrigoStohl András betegsége miatt elmarad a Centrál Színház előadása http://www.life.hu/drlife/20190213-stohl-andras-betegsege-miatt-elmarad-a-central-szinhaz-eloadasa.htmlA Centrál Színház Facebookon közölte a hírt, hogy betegség miatt elmarad egy előadásuk. Dr. Life--Dr. Novák Hunor figyelmeztet: elavult módszert ajánl lázcsillapításra dr. Gyarmati Andreahttp://www.life.hu/drlife/20190213-dr-novak-hunor-figyelmeztet-elavult-modszert-ajanl-lazcsillapitasra-dr-gyarmati-andrea.htmlDr. Novák Hunor a legnagyobb tisztelettel kritizálja dr. Gyarmati Andrea tanácsát a gyermekek lázcsillapításával kapcsolatban: „Modern orvosi szemmel vállalhatatlan” – írta az orvos. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.