Káros lehet a szervezetre a tartós lakkozás egy szakértő szerint

2019.02.18. 13:20

Egy szakértő pedikűrös felhívta a figyelmet arra, hogy a körmök folyamatos lakkozása nagyon veszélyes lehet. Szerinte nem lenne szabad állandóan használni, csak különleges alkalmakra való.

A szépen kilakkozott körmök ma már mindennaposak, pedig egy szakértő pedikűrös szerint nem lenne szabad állandóan viselni. Pedig a műkörmök és a tartós lakkok éppen azért kényelmesek, mert nem kell mindennap bíbelődni velük: néhány hetente egyszer kell csak rájuk időt szánni. Tehát ezek gyors és ízléses megoldások, de nem feltétlenül tesznek jót az egészségnek.

Nem biztos, hogy egészséges a tartós lakkozás - Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

Túl azon, hogy az eltávolítása káros, és a körmök elvékonyodásához vezethet, az UV-lámpák, amely alatt száradnak pedig legalább olyan veszélyesek a szakértők szerint, mint a szoláriumok. Nem ez aggasztja leginkább azonban a szakértőt, hanem az egyes tartós lakkokban fellelhető vegyi anyagok, és ezek felszívódása, főként a metil-metakrilát, amely komoly allergiás reakciót is kiválthat. Bastien Gonzales szakértő szerint tehát a körömlakkoknak olyan különleges alkalmakkor viselt kiegészítőnek kellene lennie, mint egy erős sminknek vagy szép cipőnek – írja a Daily Mail.

veszélykörömlakkpedikűrkár