Kisbabát szeretne párjával a méh nélkül született nő

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Attila Barabas/Barabas Attila -
terhesség kisbaba méh vagina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyermeket szeretne párjától az a kanadai nő, akinek egyáltalán nem fejlődött ki a méhe.

A kanadai Sarah Giesbrecht 18 éves volt, amikor az orvosok Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser-szindrómát diagnosztizáltak nála. Ez egy nagyon ritka betegség, azt jelenti, hogy egyáltalán nem fejlődött ki a méhe, és a vaginájának is csak egy része van meg. A lány azért fordult szakemberhez, mert nem jött meg a menstruációja.

Emlékszem, ultrahangos vizsgálaton estem át. Csak feküdtem és a hölgy, aki végezte a vizsgálatot, túlságosan csendben volt. Egyre idegesebb lettem, ahogy figyeltem az arcát. Az eredményt két hét múlva kaptam meg. Akkor azt mondták, hüvelyszűkületem van és elküldtek MRI- és vérvizsgálatra. Ezután közölte velem az orvos, hogy mi a bajom” – mondta Sarah a Daily Mailnek.

A kép illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Attila Barabas/Barabas Attila

A lányra időközben rátalált a szerelem. Párja 2017-ben feleségül is vette. Úgy döntöttek, mindent megpróbálnak azért, hogy közös gyermekük születhessen. Természetes úton ez nem lehetséges, de egy nagyon költséges eljárással talán elérhetik a céljukat. Az orvosok azt tervezik, hogy Sarah petesejtjeit mesterségesen termékenyítik meg és egy béranya hordja majd ki a gyermeket. A pár most az interneten gyűjt pénzt ahhoz, hogy az álmuk valóra válhasson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.