Szinetár Dóra videót posztolt közösségi oldalára a Down-szindróma világnapján

világnap Szinetár Dóra Down-szindróma gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinetár Dóra egy videóban hívta fel követői figyelmét a Down-szindrómások helyzetére.

Szinetár Dóra kisfia, Benjámin Down-szindrómával jött a világra másfél évvel ezelőtt. A színésznő most egy videóval üzent a követőinek, ezzel szeretné felhívni a figyelmet a Down-szindrómások helyzetére a világban, valamint az elfogadás és az egymás iránti tolerancia fontosságára. Arra kérte őket, hogy ma jelképesen mindenki felemás zokniban induljon útnak, hiszen a világ sokszínű.

A Down-szindróma világnapja

2006 óta világszerte március 21-én tartják a Down-szindróma világnapját. Ennek célja, hogy felhívja a figyelmet a rendellenességre, növelje annak megértését, és egyúttal segítsen abban, hogy a Down-szindrómások teljes életet élhessenek.

A Down-szindróma súlyos, nem öröklődő genetikai rendellenesség, amely a 21. kromoszóma hibás osztódásának következtében jöhet létre. Jellegzetes külső jegyei vannak: laposkás arc, távol ülő, ferde szemek, nyomott orr, elálló fülek, rövid nyak, rövid végtagok és ujjak, alacsony termet. Intellektuális képességeik egyénenként eltérhetnek, várható átlagos élettartamuk 50–60 év.

Kéz a kézben a LifeTv műsorán

Premier: március 21., 20:30

Cukorbetegségéről vallott Baby Gabihttp://www.life.hu/drlife/20190321-cukorbetegsegerol-vallott-baby-gabi.htmlCukorbetegségéről vallott Baby Gabi. Dr. Life--Vegán étrendjét hibáztatja a férfi az ejakulációjának elmaradása miatthttp://www.life.hu/drlife/20190321-vegan-etrendjet-hibaztatja-a-ferfi-az-ejakulaciojanak-elmaradasa-miatt.htmlHat éven át folytatott drasztikus vegán életmódot a férfi, aki az utolsó hónapokban már ejakulálni sem tudott: visszaállt a húsevésre, pedig nem a növényi alapú táplálkozással volt a baj. Dr. Life--Marsi Anikó alig várja, hogy újra dolgozhassonhttp://www.life.hu/drlife/20190321-marsi-aniko-alig-varja-hogy-ujra-dolgozhasson-tv2-tenyek.htmlAhogy megírtuk, az utcán sétálva sérült meg súlyosan Marsi Anikó: elesett, és kettétört a combcsontja, műteni kellett. A műsorvezető már alig várja, mikor állhat újra munkába. Dr. LifeFotó: Szabó Gábor - OrigoChai Maibert testmódosító eltávolította egy férfi füleinek közepét – Fotóhttp://www.life.hu/drlife/20190318-chai-maibert-testmodosito-eltavolitotta-egy-ferfi-fuleinek-kozepet.htmlKülönleges megjelenést akart egy ausztrál férfi, ezért eltávolíttatta a füleinek közepét. Dr. LifeOrigoÉvek óta gluténérzékenységgel küzd Michl Julihttp://www.life.hu/drlife/20190316-evek-ota-glutenerzekenyseggel-kuzd-michl-juli-szineszno.htmlMichl Juli életét évek óta megkeseríti a gluténérzékenység. A színésznő emiatt hét éve diétát tart és bár nagyon odafigyel arra, mit fogyaszt, volt rá példa, hogy a figyelmetlen kiszolgálás miatt veszélyes szituációba került egy vendéglátóhelyen. Dr. LifeOrigoÚj tanulmány: mégsem egészséges a tojáshttp://www.life.hu/drlife/20190316-uj-tanulmany-megsem-egeszseges-a-tojas.htmlA tojás nem annyira jó az egészségünk számára, mert a fogyasztása növeli a koleszterinszintet, ezáltal a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát – mutatta ki egy pénteken közzétett átfogó tanulmány. Hogy mennyire lehet ennek hinni, nem tudni, ugyanis ez az élelmiszer már többször került célkeresztbe, mondván: egészségtelen, később aztán ezt mindig megcáfolták. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.