Ilyen az élete Maliyah és Kendra Herrinnek, a szétválasztott sziámi ikerpárnak

szétválasztás élet sziámi ikrek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A közös májjal és egyetlen vesével született sziámi ikreket négyévesen választották szét, így mindketten fél lábbal élnek, de boldogok. Születésükkor 24 órát adtak nekik az orvosok.

Kendra és Maliyah sziámi ikrekként születtek, közös májjal és egyetlen vesével. Az orvosok nem sok jót jósoltak a babáknak, felkészítették a szülőket arra, hogy legfeljebb 24 órát fognak élni. Szerencsére nem így lett, de így is veszélyben voltak a kicsik, a szervezetük ugyanis nem bírta ezt a terhelést.

A szülők sok orvosnál jártak, hiszen a szétválasztásuk rendkívül komplikált műtétnek számított.

A szülők végül rászánták magukat az életveszélyes beavatkozásra.

Ilyen az élete Maliyah és Kendra HerrinnekForrás: Youtube/BBC Threemiddleoff644362

Kendráé lett a vese, Maliyah pedig az édesanyjáét kapta meg. Tíz évvel később azonban a szervezete kidobta az idegen szervet, így dialízisre járt. Ettől eltekintve a két testvér nagyon szerencsésnek érzi magát,

élvezik a középiskolát, és hálásak azért, hogy nem csúfolták ki őket soha.

A közösségi médiának hála megoszthatják idegen emberekkel is a sorsukat, és ez segített nekik önmaguk elfogadásában is – írja a BBC Three dokumentumfilmje alapján a Nuus. Habár sok idegen megbámulja őket, ehhez már hozzászoktak. Örülnek, hogy önállóan élhetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.