Kislánya ritka genetikai betegségéről vallott Drávucz Rita

Forrás: AFP/Attila Kisbenedek -
kislány Drávucz Rita genetikai betegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Drávucz Rita és ritka genetikai betegségben szenvedő kislánya egy nemes ügy mellé álltak.

A világbajnok vízilabdázó, Drávucz Rita kislánya, Flóra 2013-ban Charcot-Marie-Tooth betegséggel látta meg a napvilágot. Ez egy ritka genetikai probléma, amelyre nincs gyógymód. A gyermek kétoldali dongalábbal született, az első három hónapban hét gipszet kapott, és Achilles-ín-műtétje is volt. Sajnos az izmai nem fejlődnek rendesen, és az idegek vezetési sebességével is gond van, tehát folyamatos ellátásra, segítségre szorul. Kötelező fejlesztésekre és kezelésekre jár, úszik és ülőröplabdázik.

Drávucz Rita kislánya genetikai betegséggel jött a világra Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Anya és lánya nemrég a Magyar Parasport Napjának nagykövetei lettek. Céljuk, hogy a gyerekek a sporton keresztül ismerjék meg a fogyatékkal élők nehézségeit.

Most is azért álltunk a nyilvánosság elé, azért beszélek Flóra állapotáról, mert azt szeretném üzenni a sorstársainknak, a hasonló helyzetben lévő szülőknek, hogy ne adják fel, mert a korlátok ellenére is van esély arra, hogy lányaink, fiaink boldog, szinte teljes életet éljenek, csak merjenek segítséget kérni, beszélgetni" – nyilatkozta a Story magazinnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.