Vujity Tvrtkót egy szőnyegbe csavarva verték össze Szerbiában

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
Szerbia hatóság verés életmentés Vujity Tvrtko kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Húsz évvel ezelőtt egy szőnyegbe csavarva verték össze Szerbiában Vujity Tvrtkót – erről beszélt a Facebook-oldalán közzétett, élő videójában. Elmesélte az elképesztő történetet, és arról a házaspárról is szót ejtett, amely megmentette az életét. 

"1999-ben, március 24-én a NATO elrendelte Szerbia bombázását. Annak idején a volt Jugoszlávia, nagy Jugoszlávia, 6 tagköztársaságos Jugoszlávia szétesett" – kezdi a Facebookon közzétett élő videójában Vujity Tvrtko.

Szlobodan Milosevics minden nyugati újságírót kitiltott az országból, 24 órát kaptak, hogy hazamenjenek. Ekkor a magyar riporter is az országban forgatott. "A NATO-országoknak az állampolgárait pedig, különösen az újságírókat, ellenséges személyeknek minősítették" – mondta Tvrtko.

Amíg ott dolgozott, egy helyi újságíró, Gordán Klára és férje otthonában lakott az operatőrével. A tiltó rendelet ellenére is bújtatták. Férjét, Lacit kétszer is elvitték kihallgatni miattuk. A határon kapták el Vujity Tvrtkót néhány nappal később. Egy szőnyegbe csavarva annyira összeverték, hogy kórházba kellett szállítani. Klárával azóta most találkoztak először, a riporter budapesti előadásán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.