Catarina Sequeira agyhalott sportolónak született koraszülött gyermeke

Forrás: Thinkstock -
agyhalott koraszülött Catarina Sequeira szülés család gyermek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akut asztmás roham következtében esett kómába a portugál kenus, Catarina Sequeira. December 26-án nyilvánították agyhalottnak, ekkor 19 hetes terhes volt. Gyermeke a napokban született meg. 

Tizenkilenc hetes terhes volt Catarina Sequeira portugál kenus, amikor decemberben kómába esett. Állapota rohamosan romlott, december 26-án agyhalottnak nyilvánították az orvosok.

Mesterségesen tartották életben, hogy kihordhassa magzatát. A császármetszéssel várni akartak a baba 32 hetes koráig, ám az anya állapotának romlása miatt egy kicsit hamarabb kellett megkezdeniük a beavatkozást.

Az édesanya nem láthatta a kisbabáját Forrás: Thinkstock

A csecsemő, aki a Salvador nevet kapta, születési súlya nem érte el a 2 kilogrammot, de jól van, ám három hétig még biztosan kórházban marad. Az édesanyját másnap temették el. A nagymama úgy nyilatkozott a helyi lapoknak, hogy keserédes pillanat neki unokája születése – írta a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.