A hagyma segíthet megelőzni a vastagbélrákot

hagyma betegség megelőzés vastagbélrák orvos rák megbetegedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddig sem volt ismeretlen, hogy a különböző hagymafélék jó hatással vannak az egészségünkre. Ám a Kínai Orvosi Egyetem kutatói most arra is találtak bizonyítékot, hogy ezek rendszeres és nagy mennyiségű fogyasztása segíthet megelőzni a vastagbélrákot.

A fokhagyma, a vöröshagyma, a póréhagyma és számos más hagymaféle is ahhoz a csoporthoz tartozik, amit érdemes beiktatni az étrendünkbe.

Az egészségnek is jót tesz a hagyma Forrás: Shutterstock

Sok jó tulajdonságuk mellett ugyanis azt is bebizonyították a Kínai Orvosi Egyetem kutatói, hogy segít megelőzni a vastagbélrákot – írja a Bors.

A felmérés során 1600 embert vizsgáltak meg. Az eredmények azt mutatták, hogy azoknál, akik a legtöbb hagymát ették, 79 százalékkal kisebb volt a kockázata annak, hogy kialakuljon a rák ezen fajtája.

Kóros álmatlanságban szenved a férfi, aki minden 10 évben 2 extra évet nyerhttp://www.life.hu/drlife/20190402-koros-almatlansagban-szenved-a-ferfi-aki-minden-10-evben-2-extra-evet-nyer.htmlGyerekkora óta kóros álmatlanságban szenved Neil Epstein négygyermekes édesapa. Előfordul, hogy naponta csak 20 percet tud aludni. Azt mondja: nem bánja, hogy ezzel kell együtt élnie. Úgy érzi, kapott egy extra életet, amit arra használ, amire csak akar. Dr. Life--Törőcsik Marit hazaengedték a kórházból: otthonában pihen a színművésznőhttp://www.life.hu/drlife/20190402-torocsik-marit-hazaengedtek-a-korhazbol-otthonaban-pihen-a-szinmuvasz.htmlTörőcsik Mari ráijesztett a rajongóira, mikor kiderült, hogy ismét kórházban van, de szerencsére nem volt komoly baj. Azóta már az otthonában pihen és elárulta, hogy van. Dr. Life--Szívbillentyűműtétet végeznek Mick Jaggerenhttp://www.life.hu/drlife/20190402-szivbillentyumutetet-vegeznek-mick-jaggeren.htmlSzívbillentyűcsere miatt halasztotta el észak-amerikai turnéját Mick Jagger és zenekara, a Rolling Stones – értesült a Drudge Report amerikai hírportál. Dr. LifeSas József állapotáról nyilatkozott a feleségehttp://www.life.hu/drlife/20190401-sas-jozsef-allapotarol-nyilatkozott-felesege.htmlSas Józsefet jelenleg itthon ápolják, a felesége pedig elárulta, hogy van most a humorista. Dr. Life--Karina Rodini 40 kilós tumorral a lábán éli a mindennapjaithttp://www.life.hu/drlife/20190331-karina-rodini-40-kilos-tumorral-a-laban-eli-mindennapjait.htmlRövidnadrágot is bátran felvesz, pedig 40 kilós tumorral a lábán éli a mindennapjait a 28 éves Karina Rodini. A Brazíliában, Sao Paolóban élő nőt nem lehet megműteni. Dr. Life--Egypetéjű ikrek, mégis különböznek: betegséggel küzdenek a Pearson ikrekhttp://www.life.hu/drlife/20190331-egypeteju-ikrek-megis-kulonboznek-betegseggel-kuzdenek-a-pearson-ikrek.htmlKülönös rendellenességgel küzdenek a Pearson ikrek. Adam és Neil neurofibromatózisban szenved, így bár egypetéjű ikrek, egyáltalán nem hasonlítanak egymásra. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.