Kóros álmatlanságban szenved a férfi, aki minden 10 évben 2 extra évet nyer

betegség zongora álmatlanság hobbi Neil Epstein szabadidő nyelvtanulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyerekkora óta kóros álmatlanságban szenved Neil Epstein négygyermekes édesapa. Előfordul, hogy naponta csak 20 percet tud aludni. Azt mondja: nem bánja, hogy ezzel kell együtt élnie. Úgy érzi, kapott egy extra életet, amit arra használ, amire csak akar.

Megtanult franciául, zongorázni, de saját verseket is ír Neil Epstein, amíg a világ alszik. A férfinél 6 éves korában diagnosztizáltak kóros álmatlanságot.

A négygyermekes apánál nem kirívó eset, ha naponta csak 20 percet alszik, de az sem, ha 48 órán át egyáltalán nem hajtja álomra a fejét. Egyelőre semmilyen problémát nem észlelt a testében, mint mondta: hálás, hogy kapott egy extra életet. Hiszen minden 10 évben 2 plusz évet nyer, melyet arra használ, amire csak akar.

50 éve nem alszik, de nem bánja (Képünk illusztráció) Forrás: PhotoAlto/John Dowland

Elárulta: nem volt mindig ilyen derűs a helyzettől. „Nem volt könnyű így felnőni” – idézi szavait a Daily Mail.

„Édesanyám folyton rettegett, hogy mi lesz velem. Megkérte az orvost, hogy írjon fel nekem néhány tablettát. Meg akarta nézni, hogy milyen, amikor egy hétig rendesen alszom” – folytatta a férfi.

"Olyan voltam, mint egy zombi. Nem igazán emlékszem erre az időre, de 10 napig tartott, mire visszatérhettem a normális élethez” – emlékezett vissza Neil, aki idestova 50 éve nem aludt úgy, mint más emberek.

Törőcsik Marit hazaengedték a kórházból: otthonában pihen a színművésznőhttp://www.life.hu/drlife/20190402-torocsik-marit-hazaengedtek-a-korhazbol-otthonaban-pihen-a-szinmuvasz.htmlTörőcsik Mari ráijesztett a rajongóira, mikor kiderült, hogy ismét kórházban van, de szerencsére nem volt komoly baj. Azóta már az otthonában pihen és elárulta, hogy van. Dr. Life--Szívbillentyűműtétet végeznek Mick Jaggerenhttp://www.life.hu/drlife/20190402-szivbillentyumutetet-vegeznek-mick-jaggeren.htmlSzívbillentyűcsere miatt halasztotta el észak-amerikai turnéját Mick Jagger és zenekara, a Rolling Stones – értesült a Drudge Report amerikai hírportál. Dr. LifeSas József állapotáról nyilatkozott a feleségehttp://www.life.hu/drlife/20190401-sas-jozsef-allapotarol-nyilatkozott-felesege.htmlSas Józsefet jelenleg itthon ápolják, a felesége pedig elárulta, hogy van most a humorista. Dr. Life--Karina Rodini 40 kilós tumorral a lábán éli a mindennapjaithttp://www.life.hu/drlife/20190331-karina-rodini-40-kilos-tumorral-a-laban-eli-mindennapjait.htmlRövidnadrágot is bátran felvesz, pedig 40 kilós tumorral a lábán éli a mindennapjait a 28 éves Karina Rodini. A Brazíliában, Sao Paolóban élő nőt nem lehet megműteni. Dr. Life--Egypetéjű ikrek, mégis különböznek: betegséggel küzdenek a Pearson ikrekhttp://www.life.hu/drlife/20190331-egypeteju-ikrek-megis-kulonboznek-betegseggel-kuzdenek-a-pearson-ikrek.htmlKülönös rendellenességgel küzdenek a Pearson ikrek. Adam és Neil neurofibromatózisban szenved, így bár egypetéjű ikrek, egyáltalán nem hasonlítanak egymásra. Dr. Life--Német űrkutatók több mint 5 milliót fizetnek 2 hónap fekvésért cserébehttp://www.life.hu/drlife/20190331-nemet-urkutatok-tobb-mint-5-milliot-fizetnek-2-honap-fekvesert-cserebe.htmlNémet űrkutatók 16.500 eurót ajánlanak azoknak az önkénteseknek, akik vállalják, hogy az elkövetkező 2 hónapot ágyban töltik. Tanulmányozni akarják ugyanis a súlytalanság, azaz a mikrogravitáció emberi testre gyakorolt hatásait. Dr. LifeAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.