Mádai Viviennél melanómát diagnosztizáltak

melanoma betegség diagnózis rák (betegség) Mádai Vivien kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem várt poszttal jelentkezett az Instagram-oldalán Mádai Vivien. A műsorvezetőnél ugyanis melanómát diagnosztizáltak. Most elmesélte a történetét, és szeretné, ha minél többen mennének el a szükséges szűrővizsgálatokra. 

"Közeledve a születésnapomhoz *hashtagkapuzárásipánik jeligére átlövettem a jobb fülcimpám 3 helyen, majdnem lefoglaltam egy siklórepülést, és egy zöld ombrén is erősen gondolkodtam, de azzal nem számoltam, hogy 30 éves korom előtt pár hónappal melanómával is diagnosztizálnak" – írta a közösségi oldalán Mádai Vivien.

"Szándékosan nem írom le a rák szót, mert egyszerűen nem megy. Amikor kiderült, annyira távolinak és megfoghatatlannak tűnt, hogy fel sem fogtam tulajdonképpen mi is ez. Pedig pontosan jól tudtam a jelentését, kialakulásának okát és túlélési esélyeit. A melanóma fő rizikófaktor nem az elsődleges daganat, hanem a belőle igen agresszíven terjedő áttétek. Éveken át növekszik a testünkön, majd hónapok alatt végez velünk. Minden egy anyajeggyel kezdődött, és ért is véget" – folytatta Mádai, akinek szerencséje volt. Időben diagnosztizálták, így még nem képzett áttétet.

"Két műtéttel és további ellenőrzésekkel "megúsztam". Teljesen őszintén? Nem csodálkozom. Voltam annyira felelőtlen, hogy fiatalabb koromban megfelelő fényvédelem nélkül napoztam, eszetlenül szoláriumoztam, és tettem meg mindent az idáig vezető útért. És meg is lett az eredménye" – meséli a történetét a műsorvezető, aki szeretné mindenki figyelmét felhívni arra, hogy ne hanyagolja el a bőrrákszűrést. De köszönetet mond azoknak az intézeteknek is, amelyek időben észrevették rajta az elváltozást.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Közeledve a születésnapomhoz *hashtagkapuzárásipánik jeligére átlövettem a jobb fülcimpám 3 helyen, majdnem lefoglaltam egy siklórepülést, és egy zöld ombrén is erősen gondolkodtam, de azzal nem számoltam, hogy 30 éves korom előtt pár hónappal melanomával is diagnosztizálnak. Szándékosan nem írom le a rák szót, mert egyszerűen nem megy. Amikor kiderült, annyira távolinak és megfoghatatlannak tűnt, hogy fel sem fogtam tulajdonképpen mi is ez. Pedig pontosan jól tudtam a jelentését, kialakulásának okát, és túlélési esélyeit. A melanóma fő rizikófaktor nem az elsődleges daganat, hanem a belőle igen agresszíven terjedő áttétek. Éveken át növekszik a testünkön, majd hónapok alatt végez velünk. Minden egy anyajeggyel kezdődött, és ért is véget. Előre megyek a történetben... Mert szerencsém volt, őrült nagy szerencsém. Több vizsgálat és pár hét álmatlan éjszaka után kiderült, hogy időben vették észre, még nem adott áttétet, így 2 műtéttel és további ellenőrzésekkel “megúsztam”. Teljesen őszintén? Nem csodálkozom. Voltam annyira felelőtlen, hogy fiatalabb koromban megfelelő fényvédelem nélkül napoztam, eszetlenül szoláriumoztam, és tettem meg mindent az idáig vezető útért. És meg is lett az eredménye. Ugrálhatnék most virágfal előtt 30-as számokat formázó arany lufikkal, de ehelyett most inkább arra kérlek Titeket, hogy ha van lehetőségetek - márpedig van -menjetek el egy kontrollra-, nézessétek meg a bőrötöket, váljon ez egy rendszeresen rutinná. Felelelős felnőttnek tartom magam, persze az örök gyermeki lelkesedésemmel, de ennek köszönhetem, hogy ez a betegség időben kiderült, orvosolva lett / ezúton köszönöm az Országos Onkológiai Intézetnek @czirbikatu -nak és a Melanóma Mobilnak❤️ / hogy szerencsésen végződhetett ez a történet... Szóval tekintettel arra, hogy általában mindenki 40 körülinek néz, és a Wikipédia szerint is már 3 éve 32 éves vagyok, ma végre hosszú idő után úgy érzem, megfiatalodtam ... Köszönhetem ezt annak, hogy hiszek a prevencióban, hiszek Istenben, és hiszek abban is, hogy az Instagrammot lehet fontos dolgok közvetítésére is használni ❤️ #30azúj40 ✋ #hello30

v i v i e n m á d a i (@vivienmadai) által megosztott bejegyzés,

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.