Túlzásba vitte a körömrágást egy fiatal lány, amputálni kellett az ujját

Forrás: Facebook/Courtney Whithorn -
bőrbetegség idegesség bőrrák amputáció körömrágás köröm
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az iskolai stressz miatt kezdte rágni a körmét a 20 éves Courtney Whithorn. A rossz szokás addig fajult, hogy a bőrrák egy ritka fajtája támadta meg a kezét, a hüvelykujját pedig amputálni kellett. 

Sokan rágják a körmüket vagy esetleg a körülötte lévő bőrt, ám ez a rossz szokás extrém méreteket is ölthet. A 20 éves Courtney Whithorn az iskolai stressz miatt kezdte rágni a körmeit. Már a körömágyait is feltépte, a körméből szinte alig maradt valamit.

Egy ponton feketedni kezdett a körmének helye, négy éven keresztül mindenki elől rejtegette a kezét, ám ezután már muszáj volt orvoshoz fordulnia. Az ujját amputálni kellett, mert a bőrrák egy fajtája megtámadta.

Amputálni kellett az egyetemista lány ujját Forrás: Facebook/Courtney Whithorn

"A kezemet mindig ökölbe szorítottam, hogy senki ne lássa" - mondta Courtney.

Amikor megtudta a biopszia eredményét, vagyis hogy egy rosszindulatú melanómával van dolguk, az édesanyja könnyekben tört ki. "Folyton az járt a fejemben, hogy ezt én tettem magammal" - folytatta a fiatal lány, akinek ma már nincs hüvelykujja.

Ha kíváncsi vagy a lány ujjáról készült képekre, kattints a Daily Mail oldalára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.