Ezért kell egyből vécére mennünk a reggeli kávéivás után

vécé wc kávéivás kávé emésztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, miért kell kávéivás után szinte egyből vécére mennünk.

Ha kávéivás után egyből vécére kell menned reggel, ne aggódj, ez teljesen normális. Nem vagy ezzel egyedül, az emberek 30 százalékával ez történik. A laikusok eddig arra gyanakodtak, a kávéban lévő koffein lehet ennek az oka, és egyrészt igazuk is van: a koffein valóban meggyorsítja a vastagbél működését, ugyanakkor a koffeinmentes kávé is hasonló hatást válthat ki.

Ne csodálkozz, ha vécére kell menned a kávéivás után Forrás: Shutterstock

A Blikk Rúzs most azt írja, valószínűleg a kávé savtartalma lehet az oka mindennek. A reggeli feketében lévő klorogénsav (CGA) képes megemelni a gyomorsav szintjét, ez pedig arra készteti a gyomrot, hogy a szokásosnál gyorsabban ürítse a megemésztett táplálékot.

Emellett van a kávéban egy olyan összetevő is, amely az emésztést serkentő hormonok előállítását stimulálja.

Mádai Vivien nem mondta el a kisfiának a bőrrákjáthttp://www.life.hu/drlife/20190417-madai-vivien-nem-mondta-el-kisfianak-a-borrakjat.htmlSzomorú hírrel jelentkezett az Instagram-oldalán néhány nappal ezelőtt Mádai Vivien. A műsorvezető elmondta: bőrrákot diagnosztizáltak nála. Szerencsére időben észrevették, még nem képzett áttétet. A kisfiának nem beszélt a dologról. Dr. LifeOrigoKínai tudósok emberi géneket ültettek majmokbahttp://www.life.hu/drlife/20190416-kinai-tudosok-emberi-geneket-ultettek-majmokba.htmlKockázatos kísérletet végeztek a kutatók Kínában: emberi géneket ültettek majmokba. Ez lett az eredménye. Dr. LifeOrigoGyorsan terjedhetnek észak felé a trópusi betegségekhttp://www.life.hu/drlife/20190415-gyorsan-terjedhetnek-eszak-fele-a-tropusi-betegsegek.htmlGyorsan terjedhetnek Európa északi része felé a trópusi betegségek, köztük a csikungunya- és denguelázat, valamint a kullancstól származó agyhártyagyulladást hordozó kórokozók a globális felmelegedéssel – állapította meg egy új kutatás. Dr. LifeOrigoEgy erős nő, aki újraépítette az életét a stroke utánhttp://www.life.hu/drlife/20190411-egy-eros-no-aki-ujraepitette-eletet-a-stroke-utan.htmlEgy váratlan, életveszélyes betegség szét tudja törni az ember életét. Megváltozik a test, megváltoznak a hétköznapok, ami korábban egyszerűnek tűnt, most lehetetlen feladatot jelent. Vannak azonban, akiket egy ilyen trauma ébreszt rá, hogy az életért, a korábbi, sőt jobb életért érdemes küzdeni. Ismerd meg a Richter Főnix Közösség új tagját, Keresztesné Sándor Katalint. Dr. LifeOrigo5 tevékenység, ami után azonnal moss kezethttp://www.life.hu/drlife/20190414-5-tevekenyseg-ami-utan-azonnal-moss-kezet.htmlEláruljuk, mi az az 5 mindennapos tevékenység, ami után minden esetben kötelező kezet mosni, ha nem akarsz megbetegedni. Dr. LifeThinkstockEzek a jelei annak, ha túl sok a szervezetedben a cukorhttp://www.life.hu/drlife/20190412-ezek-a-jelei-annak-ha-tul-sok-a-szerevezetedben-a-cukor.htmlA cukrokat tartja az egyik legnagyobb ellenségnek J. J. Virgin fitneszedző: elárulta, mik a jelei annak, ha túl sokat vittünk be a szervezetünkbe. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.