28 év után ébredt fel a kómából egy nő

kóma kórház autóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
28 év után ébredt fel a kómából egy szaúdi nő.

Elképesztő történetről számolt be az Independent: 28 év kóma után nyerte vissza tudatát egy nő. Munira Abdulla 1991-ben szenvedett autóbalesetet, amely során súlyos fejsérülést szenvedett, és a kórházi ellátás során vegetatív állapotba került.

A kép csak illusztráció Forrás: Thinkstock

Soha nem adtam fel a reményt, hogy egyszer újra magához tér. Mindig tudtam, hogy így lesz" – nyilatkozta a nő fia, aki a baleset idején csupán négyesztendős volt. A kis Omar is ott ült akkor az autóban, édesanyja ölelésének köszönhetően azonban ő karcolásokkal megúszta a szörnyűséget.

Két évvel ezelőtt a szaúdi herceg felajánlotta segítségét, és kifizette a nő németországi kezelését. Úgy tűnik, ennek meg is lett az eredménye, Munira ugyanis tavaly nyáron jobban lett, és nemrég magához tért. Egyelőre tovább kapja a kezeléseket, de már egész mondatokban is képes beszélni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.