Egy japán orvos szerint ez a hosszú élet titka

Japán orvos titok hosszú élet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 105 éves kort megélt dr. Sigeaki Hinohara egy régebbi interjújában elárulta, szerinte mi a hosszú élet titka.

Dr. Sigeaki Hinohara egész életében a hosszú élet titkát kutatta, és ő is meglehetősen sokáig, 105 éves koráig élt. A halála előtti években adott egy hosszabb interjút, amelyben elárult néhány titkot arról, mivel is hosszabbíthatjuk meg az életünket.

Az egyik meglepő dolog, amit kijelentett, hogy ha tehetjük, soha ne menjünk nyugdíjba, ha pedig muszáj, akkor csakis 65 éves korunk után. Persze ez csakis abban az esetben igaz, ha azt a munkát végezzük, amit tényleg szeretünk. Ráadásul a folyamatos munkával az elménket is fiatalosan tarthatjuk, és talán a depresszió is elkerül bennünket.

A japán orvos elárulta a hosszú élet titkát Forrás: Shutterstock

A Business Insider azt írja, Hinohara doktor szenvedélyesen szerette a munkáját, sokszor a nap 18 óráját munkával töltötte. Az életét annak szentelte, hogy segítse az embereket, emellett mindig voltak céljai, nem csak az adott napra vonatkozóan, hanem a következő évekre is.

A szakember további tanácsai közé tartozik, hogy ne aggodalmaskodjunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás és táplálkozás miatt, inkább érezzük jól magunkat. Persze azt mindenképp el kell kerülni, hogy túlsúlyosakká váljunk. Érdemes az orvosokra hallgatni, ugyanakkor az sem szentírás, amit ők mondanak. A fájdalmat úgy űzhetjük el, ha megpróbáljuk elterelni a gondolatainkat, lefoglaljuk magunkat. És lift helyett használjuk inkább a lépcsőt.

Stohl András gyermekkori sérüléséről mesélthttp://www.life.hu/drlife/20190430-stohl-andras-gyermekkori-serulesererol-meselt.htmlEldurvult a gyerekkori játék Stohl Andráséknál. A színész a mai napig magán viseli a sérülés nyomát. Elmesélte a részleteket. Dr. LifeOrigoSzívroham gyanújával kórházba szállították Larry Kingethttp://www.life.hu/drlife/20190430-szivroham-gyanujaval-korhazba-szallitottak-larry-kinget.htmlKórházba került a népszerű tévés, Larry King. Dr. Life--Forgatás alatt törte el három bordáját Halle Berryhttp://www.life.hu/drlife/20190430-forgatas-alatt-torte-el-harom-bordajat-halle-berry.htmlHalle Berry elárulta, három bordája is eltört a John Wick 3 forgatása alatt. Dr. Life--Komoly betegséget okozhat, ha vizes hajjal fekszel az ágybahttp://www.life.hu/drlife/20190428-komoly-betegseget-okozhat-ha-vizes-hajjal-fekszel-az-agyba.htmlHajmosás után már sokszor nincs kedvünk megszárítani a hajunkat. Úgy vagyunk vele, hogy reggelre úgyis megszárad, ám ez a hozzáállás súlyos betegségeket is okozhat. Dr. LifeOrigoÍgy távolítsd el helyesen a kullancsothttp://www.life.hu/drlife/20190425-igy-tavolitsd-el-helyesen-a-kullancsot.htmlMár elkezdődött a kullancsszezon, ezért most a kirándulóknak eláruljuk, mit is kell tenniük akkor, ha kullancsot találnak magukban. Dr. LifeOrigoVajna Tímeát vírusok döntötték le a lábárólhttp://www.life.hu/drlife/20190426-vajna-timeat-virusok-dontottek-le-a-labarol.htmlVajna Timi komoly betegségekkel küzd, és egyelőre nem javul az állapota: két vírus is megtámadta. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.