Egy cserép is elég, hogy a te lakásodban is megteremjen ez a csodaszer

Forrás: Thinkstock -
aloe vera bőr növény napégés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan nevelgetnek cserépben Aloe verát azért, mert dekoratív, ám csak kevesen használják fel, pedig igazi csodaszer lehet a bőrünkre. 

Nemcsak dekoratív, de igazi csodaszer is az Aloe vera. Nem muszáj feltétlenül ilyen tartalmú készítményeket vásárolnunk, az is kitűnő, ha otthon nevelgetjük egy cserépben.

A Ripost szedte össze, hogy a 99 százalékban vizet és 75-féle gyógyhatású összetevőt tartalmazó növény milyen jótékony hatásokkal bír a bőrünkre.

Nem csak szép, hasznos is az Aloe vera Forrás: Thinkstock

Ha például leégsz a napon, segít regenerálni a bőrt, sőt a fájdalmat is csökkenti. Remekül hidratál anélkül, hogy zsíros érzetet hagyna maga után, így akár száraz bőrre is kiváló.

Segíti a kollagén és az elasztin termelődését, így a ráncok megelőzésében is aktív szerepe lehet. Ha pedig pattanásos a bőröd, akkor is bátran vágj le egy-egy levelet, segít ugyanis megelőzni a pórusok eltömődését.

Fáj a fejed, feszül a hasad, rossz a közérzeted? A PMS állhat a háttérben!http://www.life.hu/drlife/20190502-faj-a-fejed-feszul-a-hasad-rossz-a-kozerzeted-a-pms-allhat-a-hatterben.htmlFáj a fejed, görcsöl a hasad, rossz a közérzeted, és mindemellett a melled is feszül? Ha mindezt 7–10 nappal a menstruációd előtt érzed, szinte biztos, hogy téged is a PMS gyötör. De mi is ez pontosan, és hogyan lehet véget vetni a szenvedésednek? Dr. LifeOrigoGoldie Hawn elárulta, fiatalkorában szorongással küzdötthttp://www.life.hu/drlife/20190506-goldie-hawn-elarulta-fiatalkoraban-szorongassal-kuzdott.htmlGoldie Hawn elárulta, sokáig küzdött szorongással. Dr. Life--Nincs jól a Szomszédok rendezője, Horváth Ádám: aggódnak érte a sorozat egykori színészeihttp://www.life.hu/drlife/20190506-nincs-jol-a-szomszedok-rendezoje-horvath-adam-aggodnak-erte-a-sorozat-egykori-szineszei.htmlA Szomszédok rendezője, Horváth Ádám sajnos nincs jól, ám azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi a baja. Kórházban kezelik, és nagyon aggódnak érte a sorozat egykori színészei. Dr. Life--Tetoválást kapott a karjára a rákkal küzdő, 3 éves kislányhttp://www.life.hu/drlife/20190505-tetovalast-kapott-a-karjara-a-rakkal-kuzdo-3-eves-kislany.htmlMesefigurás tetoválásokat kapott a karjára egy rákkal küzdő kislány. Dr. LifeOrigoÉletmentő műtéten esett át Marcellinahttp://www.life.hu/drlife/20190505-eletmento-muteten-esett-at-marcellina.htmlMarcellina elárulta, az orvosok életmentő műtétet hajtottak rajta végre. Dr. LifeOrigoBetegség miatt fogyott le Tóth Andi énekesnő: posztjában vallotthttp://www.life.hu/drlife/20190505-betegseg-miatt-fogyott-le-toth-andi-enekesno-posztjaban-vallott.htmlA közösségi oldalán mesélte el követőinek Tóth Andi, miért fogyott le ilyen látványosan. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.