Egy cserép is elég, hogy a te lakásodban is megteremjen ez a csodaszer

Forrás: Thinkstock -
aloe vera bőr növény napégés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan nevelgetnek cserépben Aloe verát azért, mert dekoratív, ám csak kevesen használják fel, pedig igazi csodaszer lehet a bőrünkre. 

Nemcsak dekoratív, de igazi csodaszer is az Aloe vera. Nem muszáj feltétlenül ilyen tartalmú készítményeket vásárolnunk, az is kitűnő, ha otthon nevelgetjük egy cserépben.

A Ripost szedte össze, hogy a 99 százalékban vizet és 75-féle gyógyhatású összetevőt tartalmazó növény milyen jótékony hatásokkal bír a bőrünkre.

Nem csak szép, hasznos is az Aloe vera Forrás: Thinkstock

Ha például leégsz a napon, segít regenerálni a bőrt, sőt a fájdalmat is csökkenti. Remekül hidratál anélkül, hogy zsíros érzetet hagyna maga után, így akár száraz bőrre is kiváló.

Segíti a kollagén és az elasztin termelődését, így a ráncok megelőzésében is aktív szerepe lehet. Ha pedig pattanásos a bőröd, akkor is bátran vágj le egy-egy levelet, segít ugyanis megelőzni a pórusok eltömődését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.