Bizonyították: tényleg hizlal a diétás kóla

Forrás: BSIP/B. BOISSONNET / BSIP/B. Boissonnet -
diéta kutatás kóla kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kutatók kiderítették, hogy még a diétás kóla is hizlal.

A kóla szerelmesei, ha épp szeretnének megszabadulni a pluszkilóiktól, gyakran veszik le a boltok polcairól az ital diétásnak mondott változatát. Egy friss kutatás azonban bebizonyította, ez is ugyanúgy hizlalhat.

A Daily Mail azt írja, a Washington Egyetem szakemberei nemrég megvizsgálták 7 ezer gyermek étrendjét, és arra a következtetésre jutottak, hogy csak azok visznek be a szervezetükbe megfelelő mennyiségű kalóriát, akik vizet isznak. Valójában nem is a diétásnak mondott italokkal van a probléma, hanem azzal, hogy az így keletkezett kalóriahiányt máshonnan pótolják: többet esznek vagy isznak. A kutatás során a kutatók megállapították, hogy azok a fiatalok, akik diétás italokat ittak, naponta közel 200 kalóriával többet vittek be a szervezetükbe, mint mások.

Épp ezért a kutatók azt javasolják, ha mindenképp fogyni szeretnénk, akkor folyadékként csak vizet igyunk.

A diétás italok is hizlalhatnak Forrás: BSIP/B. BOISSONNET / BSIP/B. Boissonnet
Demjén Ferenc elhagyhatta az intenzív osztálythttp://www.life.hu/drlife/20190516-demjen-ferenc-elhagyhatta-az-intenziv-osztalyt.htmlJó hír érkezett: Demjén Ferenc végre elhagyhatta az intenzív osztályt. Dr. LifeFotó: Hirling Bálint - OrigoSürgősségi abortuszáról vallott Milla Jovovich http://www.life.hu/drlife/20190516-surgossegi-abortuszarol-vallott-milla-jovovich.htmlSürgősségi abortuszon esett át két évvel ezelőtt Milla Jovovich. Dr. Life--Veréb Tamás megbetegedetthttp://www.life.hu/drlife/20190515-vereb-tamas-megbetegedett.htmlVeréb Tamás lebetegedett: erről a közösségi oldalán tájékoztatta a követőit. Dr. LifeOrigoA PMS néha rosszabb, mint maga a menzesz? Ezt teheted ellene!http://www.life.hu/drlife/20190513-a-pms-tunetei-kezelese.htmlA PMS, azaz a premenstruációs szindróma a legtöbb nő életét megkeseríti. Eláruljuk, pontosan mit jelent, és megtudhatod azt is, hogy mit tehetsz ellene. Dr. LifeOrigoEz történik a testeddel, ha nem fürdesz 30 napighttp://www.life.hu/drlife/20190512-ez-tortenik-a-testeddel-ha-nem-furdesz-30-napig.htmlA napi tusolás vagy fürdés a legtöbb ember számára magától értetődő, ám időnként arról is lehet olvasni, hogy egyáltalán nem szükséges. De mi az igazság? Dr. Life--Tények és tévhitek a kullancs terjedésérőlhttp://www.life.hu/drlife/20190512-haziallatrol-emberre-emberrol-haziallatra-tenyek-es-tevhitek-a-kullancs-terjedeserol.htmlA kullancsokkal kapcsolatos hiedelmek egyike, hogy a vérszívók négylábú házi kedvenceinkről ránk is átmászhatnak. A paraziták valóban veszélyt jelenthetnek ránk, ha nem védjük a környezetünkben lévő állatokat a fertőző élősködőktől. A védekezés pedig különösen fontos a klímaváltozás korában, hiszen a hazánkba érkező kullancsok új, Magyarországon eddig még nem tapasztalt fertőző betegségeket is hordozhatnak. A Lyme-kór-mentes Magyarországot kezdeményezés és az MTA Ökológiai Kutatóközpont parazitológus kutatója összegyűjtötte a legújabb veszélyforrásokat és a betegségek megelőzéséhez szükséges megoldásokat. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.