A körömrágás különösen veszélyes

Forrás: Thinkstock -
veszélyes körömrágás fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A körömrágás a legkevésbé sem higiénikus, komoly fertőzéseket is elkaphatunk, ha nem tudunk leszokni.

A körömrágás nem szép, ráadásul nagyon nehéz róla leszokni, de ennél még sokkal fontosabb, hogy komyol veszélyeket tartogat. Dr. Robin Evans bőrgyógyász szerint komoly fertőzéseket kockáztatunk, ha rágjuk a körmünket: bakteriális, vírusos vagy gombás fertőzéseket is elkaphatunk.

Szokj le a körömrágásról Forrás: Thinkstock

Ráadául egyáltalán nem higiénikus, hiszen a kezünk általában nagyon koszos, így a szánkat is megfertőzhetjük valamivel - írja a Joy.

Bakteriális hüvelyfertőzés? Ez állhat a háttérbenhttp://www.life.hu/drlife/20190524-bakterialis-huvelyfertozes-okok-kezeles.htmlHa azt tapasztalod, hogy a hüvelyfolyásod a szokásosnál bőségesebb, kellemetlen szagú, esetleg csípő érzést is tapasztalsz, nagy valószínűséggel bakteriális hüvelyfertőzésed, azaz bakteriális vaginózisod van. De nézzük meg, pontosan miről is van szó. Dr. LifeOrigoRosszabbodott Pécsi Ildikó férjének, Szűcs Lajosnak az állapotahttp://www.life.hu/drlife/20190627-rosszabbodott-pecsi-ildiko-ferjenek-szucs-lajosnak-az-allapota.htmlAz olimpiai bajnok labdarúgó, Szűcs Lajos a Nemzeti Sportnak adott interjújában mondta el, hogy vastagbélrákot állapítottak meg nála és megműtötték. Az egykori sportoló az operációt követően gyorsan gyógyult, ám most felesége, Pécsi Ildikó arról számolt be, nagy a baj. Dr. Life--Amputáltatni akarja a kezeit a faember-szindrómával küzdő bangladesi férfihttp://www.life.hu/drlife/20190626-amputaltatni-akarja-kezeit-a-faember-szindromaval-kuzdo-bangladesi-ferfi.htmlArra kérte orvosait a faember-szindrómával küzdő bangladesi férfi, hogy amputálják a végtagjait. Dr. Life--Ezekre figyelj oda, ha napozni szeretnélhttp://www.life.hu/drlife/20190626-ezekre-figyelj-oda-ha-napozni-szeretnel.htmlHa eddig kétségeid voltak afelől, mennyi időt érdemes nyáron a napon tölteni, illetve mennyire fontos a naptej faktorszáma, akkor most eláruljuk! Dr. Life--Alvászavar? Ezt teheted ellenehttp://www.life.hu/drlife/20190524-alvaszavar-okai-es-kezelese.htmlBizonyára veled is előfordult már, hogy lefekvés után nem sikerült mély álomba szenderülnöd, vagy hogy az éjszaka közepén felébredtél, és csak nagy nehezen, többórányi forgolódás után tudtál visszaaludni. Ez bármikor bárkivel előfordulhat. Olvasd el alábbi tanácsainkat, és ha legközelebb is így jársz, próbáld ki őket te is! Dr. LifeOrigoÍgy fogunk kinézni 2100-rahttp://www.life.hu/drlife/20190626-igy-fogunk-kinezni-2100ra.htmlSzakemberek állítják, a technológia fejlődésével a testtartásunk is megváltozik. Megjósolták, hogyan fog az emberiség kinézni 2100-ra. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.