Ritka betegségben szenved egy édesanya: várandóssága alatt veszítette el a hallását

betegség édesanya siket hallás család gyereknevelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Várandóssága alatt veszítette el a hallása jó részét Kate Llewellyn-Waters. Először az orvosok sem vették észre, hogy a halláskárosodás és a terhesség között kapcsolat van, ám végül a ritka rendellenességgel, otoszklerózissal diagnosztizálták. Csak egy nagyon veszélyes műtéttel tudnának rajta segíteni. 

Komoly és ritka rendellenességet diagnosztizáltak Kate Llewellyn-Watersnél. A kétgyermekes édesanya otoszklerózissal küzd. Első várandóssága alatt már romlott a hallása, ám sem ő, sem az orvosok nem gondoltak arra, hogy áldott állapota és a halláskárosodása között kapcsolat lenne.

A második terhességénél tovább romlott a helyzet, mára már alig hall valamit. Megállapították, hogy a rendkívül ritka otoszkelrózisban szenved – írja a Story Trender nyomán a Bors. A betegség miatt a terhességi hormonok hatására a csontok megnövekednek a fülében, így gátolva a hallást.

Egy igen kockázatos műtéttel lehetne csupán javítani az állapotán, ám ez magában hordozza a veszélyt, hogy teljesen megsiketül. Gyermekei és férje tudják, hogy türelmesebbnek kell lenniük vele. A házban jelzőberendezéseket szereltek fel, hogy tudja, amikor a gyermekei kiszaladnak az udvarra. A műtétet nem vállalja, szüksége van arra, hogy ha minimálisan is, de hallja a gyermekeit és a férjét.

5 dolog, amit tudnod kell a szájhigiéniáról http://www.life.hu/drlife/20190625-5-dolog-amit-tudnod-kell-a-szajhigieniarol-afta.htmlA rossz lehelet sokaknak okoz problémát, a kiváltó okai pedig többfélék lehetnek. Előfordul, hogy belső szervi megbetegedések állnak a hátterében, de a leggyakoribb okai a nem megfelelő szájhigiéniában keresendők, így könnyen orvosolhatók. Cikkünkben körüljárjuk, mit tehetünk azért, hogy a szájüregünk minél "tisztább", baktériummentesebb legyen. Dr. LifeOrigoA legjobban a 0-s vércsoportot szeretik a szúnyogokhttp://www.life.hu/drlife/20190630-a-legjobban-0as-vercsoportot-szeretik-a-szunyogok.htmlVan, akit minden szúnyog azonnal megtalál, és akadnak olyan szerencsések is, akik a legnagyobb invázió közepette is megússzák néhány csípéssel. Vajon miért van ez így? Dr. Life--Mellkisebbítő műtétre gyűjt a 20 éves Danielle Markersonhttp://www.life.hu/drlife/20190626-mellkisebbito-mutetre-gyujt-a-20-eves-danielle-markerson.htmlA 20 éves egygyermekes anya, Danielle Markerson hosszú ideje szenved hatalmas melleitől, de mára elviselhetetlen lett a fájdalma, így mellkisebbítő műtétre gyűjt. Dr. LifeOrigoSemmelweis-nap – Hétfőn zárva lesznek a rendelők és a patikákhttp://www.life.hu/drlife/20190629-semmelweisnap-hetfon-zarva-lesznek-a-rendelok-es-a-patikak.htmlZárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők július 1-jén, hétfőn az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon. Dr. Life--Farah Khaleck egész testét bőrkeményedések borítják, de ő szépnek látja magáthttp://www.life.hu/drlife/20190629-farah-khaleck-egesz-testet-borkemenyedesek-boritjak-de-o-szepnek-latja-magat.htmlTizennégy éve él különös betegségével a nő, ami miatt az egész teste bőrkeményedéses, ez azonban nem okozott nála önértékelési problémákat: ugyanúgy szépnek látja magát, hiszen az is! Dr. LifeOrigoMegműtötték a magyar mulatóssztár, Tilinger Attila szívéthttp://www.life.hu/drlife/20190629-megmutottek-a-magyar-mulatossztar-tilinger-attila-szivet.htmlEgy komoly rosszullét után derült ki, hogy Tilinger Attila szívével nincs minden rendben. Először gyógyszeres kezeléssel próbálkoztak, de sajnos mégis műtétre volt szükség. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.