A német orvosok már nem kötelesek megmenteni azt, aki véget akar vetni az életének

halál orvos eutanázia Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kötelesek az orvosok megmenteni azokat az embereket, akik már nem akarnak tovább élni. A döntést a német legfelsőbb bíróság lipcsei büntetőjogi tanácsa hozta szerdán – adta hírül az MTI.

Az n-tv német hírcsatorna arról számolt be, hogy a bírói testület a berlini és a hamburgi tartományi bíróság ítéletét hagyta jóvá két orvos ügyében: elutasította az ügyészség fellebbezését, és megerősítette, hogy az orvosok nem követtek el bűncselekményt. A tartományi bíróságok arra alapozták döntésüket, hogy az orvosnak figyelembe kell vennie a páciens akaratát.

A hamburgi bíróság gyakorlatilag egy passzív eutanáziát elősegítő orvost mentett fel, aki nem akadályozta meg, hogy egy 81 és egy 85 éves betege öngyilkosságot kövessen el. A két nő nem szenvedett halálos betegségben, de életkörülményeik nem voltak jók egyéb betegségek miatt. Az orvos jelen volt, amikor a két nő bevette a halálos adag gyógyszert, és az ő kérésükre semmit sem tett azért, hogy megmentse őket.

Berlinben egy háziorvost mentettek fel, aki lehetővé tette, hogy egyik betege hozzájusson olyan gyógyszerhez, amellyel véget vethetett az életének. A 44 éves nő sem volt halálos beteg, de 16 éves kora óta folyamatosan fájdalmakkal küzdött. Miután a nő bevette a szert, az orvos még két és fél napig mellette volt, amíg a beteg meg nem halt. Az orvos a legfelsőbb bíróságon rendkívül összetett lelki megpróbáltatásnak nevezte a történteket, és azt mondta: erkölcsi kötelességének érezte, hogy segítsen betegének úgy meghalni, ahogy szeretett volna.

Rosszul lett és meghalt egy csecsemő Császártöltésenhttp://www.life.hu/drlife/20190703-rosszul-lett-es-meghalt-egy-csecsemo-csaszartoltesen.htmlBorzalmas tragédia történt ma reggel Császártöltésen: rosszul lett egy kisbaba, és sajnos a mentősök sem tudták megmenti az életét. Dr. LifeOrigoCseke Katinka testképzavarral küzd: szoknia kell a tükörképéthttp://www.life.hu/drlife/20190703-cseke-katinka-testkepzavarral-kuzd-szoknia-kell-a-tukorkepet.htmlCseke Katinka 30 kilótól szabadult meg, de még nem szokott hozzá új kinézetéhez: meglepődik a tükörképétől. Dr. LifeThinkstockAutóbalesetet szenvedett Gábor Zsazsa özvegye, Frédéric von Anhalt herceghttp://www.life.hu/drlife/20190703-autobalesetet-szenvedett-gabor-zsazsa-ozvegye-frederic-von-anhalt-herceg.htmlAutóbalesetet szenvedett Gábor Zsazsa özvegye, Frédéric von Anhalt herceg: azonnal kórházba szállították. Dr. LifeOrigo5 dolog, amit tudnod kell a szájhigiéniáról http://www.life.hu/drlife/20190625-5-dolog-amit-tudnod-kell-a-szajhigieniarol-afta.htmlA rossz lehelet sokaknak okoz problémát, a kiváltó okai pedig többfélék lehetnek. Előfordul, hogy belső szervi megbetegedések állnak a hátterében, de a leggyakoribb okai a nem megfelelő szájhigiéniában keresendők, így könnyen orvosolhatók. Cikkünkben körüljárjuk, mit tehetünk azért, hogy a szájüregünk minél "tisztább", baktériummentesebb legyen. Dr. LifeOrigoMellimplantátuma mérgezte hat évig a brit nőt: csaknem az életébe kerülthttp://www.life.hu/drlife/20190702-mellimplantatuma-mergezte-hat-evig-a-brit-not-csaknem-az-eletebe-kerult.htmlHat éven keresztül mérgezte mellimplantátuma a brit pincérnőt. Dr. LifeThinkstockSokat tehetsz életmódváltással a premenstruációs tünetek ellenhttp://www.life.hu/drlife/20190616-mozgassal-taplalkozassal-a-pms-ellen.htmlFelmérések szerint a termékeny korú nőknek legalább a fele szenved az úgynevezett premenstruációs szindróma (PMS) tüneteitől. A panaszok a menzesz előtti napokban jelentkeznek, gyakran már 7-10 nappal korábban. Van, akinél csak enyhe közérzetromlás érezhető, mások életét azonban hangulatingadozás, feszültség, mellfeszülés, puffadás, falásrohamok keserítik meg. A jó hír, hogy minderre van megoldás: a "titok" az életmódváltásban rejlik. Dr. LifeOrigo




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.