Vásáry André: "Félévente kell eljárnom anyajegyvizsgálatra, nehogy bőrrákom legyen"

napozás szolárium bőrrák Vásáry André anyajegy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokat napozott, és gyakran járt szoláriumba Vásáry André, most azonban nagyon vigyáz magára. Az orvosa elmondta neki, hogy minden leégéssel közelebb kerülhet a bőrrákhoz. 

"Az orvosom elmondta, hogy az emberi bőr olyan, mint egy nagy hordó. Ha egyszer leégünk, az olyan, mintha egy lavór vizet beleöntenének ebbe a tartályba. Minél többet napozunk és károsítjuk a bőrünket, annál jobban megtelik ez a képzeletbeli hordó, aminek a vége a bőrrák. A bőrünk ugyanis nem felejt, ám ezt sokan hajlamosak figyelmen kívül hagyni" – mondta el a Ripostnak André.

"Miután egyszer egy napozás után harmadfokú égési sérüléseim keletkeztek, minimum félévente kell eljárnom anyajegyvizsgálatra, nehogy bőrrákom legyen. Néhány hét múlva esedékes, hogy az orvosom megnézzen pár anyajegyet, hiszen ha azok elváltoztak vagy növekedtek, akkor sürgősen el kell távolítani azokat. Felhagytam a napozással, nem is vágyom rá, hiszen az egészségem sokkal fontosabb" – tette hozzá az énekes.

Forrás: Facebook/Vásáry André

Az új dolgok tanulása 30 évvel megfiatalíthatja az idősek agyáthttp://www.life.hu/drlife/20190719-uj-dolgok-tanulasa-30-evvel-megfiatalithatja-az-idosek-agyat.htmlAz új dolgok megtanulása már hat hét alatt 30 évvel megfiatalíthatja az idős emberek agyát – ezt állítja egy új kutatás, amely a Kaliforniai Egyetem riverside-i intézményében készült. Dr. LifeOrigoMegfázás vagy allergia? Így tudod megkülönböztetni őket egymástólhttp://www.life.hu/drlife/20190702-megfazas-vagy-allergia.htmlBár a megfázások időszaka inkább a hűvös, nyirkos, csapadékos ősz és a hideg tél, nyáron a légkondik okozta hirtelen hőmérsékletkülönbségek miatt is sokan szenvednek meghűlés miatt. Elég, ha izzadtan felszállunk egy túlhűtött tömegközlekedési eszközre vagy bemegyünk egy szupermarketbe, máris megvan a baj. A megfázás tünetei nagyon hasonlóak lehetnek, mint a szezonális allergiáé, de mivel mindkettő más kezelést igényel, fontos, hogy tudd, pontosan miért is folyik az orrod vagy mitől tüsszögsz. Dr. LifeOrigoRászánta magát: fogszabályzót rakatott fel Cinthya Dictatorhttp://www.life.hu/drlife/20190718-raszanta-magat-fogszabalyozot-rakat-fel-cinthya-dictator.htmlBár sokat csúfolták a fogai miatt, csak most, 29 évesen döntött úgy Cinthya Dictator, hogy fogaszabályzót készíttett magának. Állítja: egyáltalán nem kellemetlen viselet, ráadásul így megszabadulhat a komplexusaitól is. Dr. LifeOrigoA mellrák kezelésére alkalmas nanorészecskéket fejlesztenek kínai kutatókhttp://www.life.hu/drlife/20190716-a-mellrak-kezelesere-alkalmas-nanoreszecskeket-fejlesztenek-kinai-kutato.htmlA melldaganat egy agresszív típusának kezelésére alkalmas nanorészecskéket fejlesztenek kínai kutatók. Dr. LifeOrigoKeringési rendszeri betegségekben hal meg a legtöbb ember az Európai Unióbanhttp://www.life.hu/drlife/20190716-keringesi-rendszeri-betegsegekben-hal-meg-legtobb-ember-az-europai-unioban.htmlKeringési rendszeri betegségekben, elsősorban szívrohamban vagy agyvérzésben hal meg a legtöbb ember az Európai Unióban, a második leggyakoribb halálok a különféle rákos megbetegedések – írta keddi értékelésében az EU statisztikai hivatala. Dr. LifeThinkstockSzorongással küzd Köllő Babetthttp://www.life.hu/drlife/20190709-szorongassal-kuzd-kollo-babett-tulvallalja-magat.htmlHajlamos túlhajtani magát a Feleségek luxuskivitelben sztárja. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.