Oszter Sándor már számtalanszor szembenézett a halállal

Forrás: MTI/Zih Zsolt -
betegség halál leukémia tüdőgyulladás Oszter Sándor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kímélte az élet Oszter Sándort, ami a betegségeket és a baleseteket illeti. Most elmondta, hányszor nézett szembe a halállal. 

"Már csecsemőként megcsapott a halál szele, mert elkaptam egy gennyes tüdőgyulladást, ami után az orvosok is lemondtak rólam. Anyámnak eutanáziát javasoltak, persze ő nem engedte, hogy elaltassanak, így hát tovább küzdött az életemért, amiért örökké hálás leszek neki" – mesélte a Borsnak Oszter Sándor, aki már többször is szembenézett a halállal.

Jó néhány évvel később az autója kisodródott egy kanyarban, balesetet szenvedett. "Az ablaküvegnek a tartó vasszerkezete levágta az orrom hegyét, és beleesett a számba, amit aztán én magam »operáltam« vissza" – emlékezett vissza Oszter. A Rózsa Sándor forgatása alatt egyszer elpattant a gerince, de szenvedett már vonatbalesetet is.

Oszter Sándor többször szembenézett a halállal Forrás: MTI/Zih Zsolt

Egyszer az orvosok leukémiát diagnosztizáltak nála. Közölték vele, hogy három hónapja van hátra. Szerencsére csak tévedés volt. "Egy májfunkció-vizsgálaton voltam, ahol kaptam egy injekciót. Amint beadták, éreztem egy nagy lökést, és elvágódtam. Arra eszméltem fel, hogy oxigénmaszk van az arcomon, ezren sürögnek körülöttem, és szólongatnak. Sokkot kaptam, azt sem tudtam, mi történt velem, majd amikor már épphogy a tudatomra ébredtem, közölték, hogy leukémiás vagyok" – fogalmazott a színész.

Mint mondta: egy óra alatt elrendezte az életét, fejben megfogalmazta a végrendeletét, majd ekkor jött, amire nem számított. "Odajött hozzám az orvos, és közölte, hogy tévedés történt. A vérem ugyanis, amit laborvizsgálatra küldtek, időközben megalvadt, és rossz eredményt mutatott" – mesélte Oszter.

Erre figyelj oda a nagy hőségbenhttp://www.life.hu/drlife/20190728-erre-figyelj-oda-a-nagy-hosegben.htmlA hőség megterheli a szervezetet, különösen a gyermekekét és a kismamákét, így az ő védelmükre különösen figyelni kell a nyári hónapokban – mondta Szeles Géza igazságügyi orvosszakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában. Dr. LifeOrigoA WHO szerint az elektromos cigaretta káros az egészségrehttp://www.life.hu/drlife/20190727-a-who-szerint-az-elektromos-cigaretta-karos-egeszsegre.htmlAz elektronikus cigaretta kétségkívül káros az egészségre, és szabályozni kell a használatát – olvasható az Egészségügyi Világszervezet jelentésében, amely egyben nem tanácsolja az e-cigarettát azoknak, akik le akarnak szokni a dohányzásról. Dr. Life--Megszólalt az apa: ekkor hagyhatja el a kórházat a Horvátországban balesetező családhttp://www.life.hu/drlife/20190727-megszolalt-az-apa-ekkor-hagyhatja-el-a-korhazat-a-horvatorszagban-balesetezo-csalad.htmlEgy hét múlva már Ausztráliában lesznek, ott folytatják a rehabilitációt. Dr. Life--Csernus Imrét nyálmirigydaganattal operáltákhttp://www.life.hu/drlife/20190726-csernus-imret-nyalmirigydaganattal-operaltak.htmlCsernus Imrét nyálmirigydaganattal operálták. A pszichiáter elmondta, mi történt vele, és hogy van most. Dr. Life--Kopasz lett Selma Blair: szklerózis multiplexszel küzd a színésznőhttp://www.life.hu/drlife/20190726-kopasz-lett-selma-blair-szklerozis-multiplexszel-kuzda-szineszno.htmlKopasz lett a kezelésektől a szklerózis multiplexben szenvedő Selma Blair. Dr. Life--Súlyos szövődmények alakulhatnak ki, ha nem vesszük komolyan az allergia kezeléséthttp://www.life.hu/drlife/20190715-sulyos-szovodmenyek-alakulhatnak-ki-ha-nem-vesszuk-komolyan-az-allergia-kezeleset.htmlAz allergiásoknak nem csak az életminőségük romolhat a kellemetlen tünetek miatt, a nem kezelt érzékenység jóval komolyabb következményekkel járhat. Nem szabad félvállról venni az allergiát, ugyanis ennek talaján akár krónikus gyulladások is kialakulhatnak. Ha azonban idejében fellépünk a panaszok ellen, elkerülhetjük a súlyos szövődményeket. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.