Ennyi gyümölcsöt érdemes naponta fogyasztani

Forrás: shutterstock.com -
diéta gyümölcsfogyasztás cukor egészséges életmód gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, mennyi gyümölcsöt érdemes naponta fogyasztani.

Ha egészséges táplálkozásról beszélünk, akkor esősorban mindenkinek a gyümölcsök jutnak eszébe. Ugyanakkor ezek nem feltétlenül illeszkednek a diétába, sőt van, amelyiket kifejezetten érdemes kerülni, ha fogyni szeretnénk, ugyanis sok bennük a gyümölcscukor. Az Ízesélet szerint napi fogyasztását jobb, ha minimalizáljuk, ugyanis gyors felszívódása miatt könnyen magasra emeli a vércukorszintet, ezáltal serkentve az inzulinkibocsátást.

A gyümölcsfogyasztást sem érdemes túlzásba vinni Forrás: shutterstock.com

Mint írják, az ajánlott napi gyümölcsfogyasztás maximum 2-3 adagot foglal magában, ez megfelel körülbelül egy almának, banánnak vagy körtének, illetve egy nagy marék bogyós gyümölcsnek. Ezt leginkább a nap első felében, edzés előtt érdemes elfogyasztani, és vacsorára már egyáltalán nem javasolt.

Szétválasztották a magyar orvosok a bangladesi sziámi ikerpárthttp://www.life.hu/drlife/20190802-szetvalasztottak-a-magyar-orvosok-a-bangladesi-sziami-ikerpart.htmlSikeresen szétválasztotta a bangladesi sziámi ikreket a magyar orvoscsapat. Dr. Life--Búvárkodás közben hólyagosra égett egy tinilány háta – döbbenetes fotóhttp://www.life.hu/drlife/20190801-buvarkodas-kozben-holyagosra-egett-egy-tinilany-hata-dobbenetes-foto.htmlMindössze egy óra búvárkodás kellett ahhoz, hogy egy tinilány elképesztő égési sérüléseket szenvedjen a nyaralása alatt. Fotóját figyelmeztetésképpen osztotta meg közösségi oldalán. Dr. LifeThinkstockKit Harington kijött a rehabilitációs központbólhttp://www.life.hu/drlife/20190731-kit-harington-kijott-a-rehabilitacios-kozpontbol.htmlNehéz időszakon ment keresztül a Trónok harca színésze, Kit Harington. Érzelmeivel nem tudott megbirkózni, az alkoholban keresett vigaszt. Két hónapot töltött rehabilitáción, ahonnan most egészségesen távozott. Dr. Life--Az agyműködésre is káros lehet az elektromos cigarettahttp://www.life.hu/drlife/20190731-az-agymukodesre-is-karos-lehet-az-elektromos-cigaretta.htmlAz elektronikus cigaretta kétségkívül káros az egészségre, és szabályozni kell a használatát – olvasható az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken közzétett jelentésében, amely egyben nem tanácsolja az e-cigarettát azoknak, akik le akarnak szokni a dohányzásról. Dr. Life--A WHO szerint az elektromos cigaretta káros az egészségrehttp://www.life.hu/drlife/20190727-a-who-szerint-az-elektromos-cigaretta-karos-egeszsegre.htmlAz elektronikus cigaretta kétségkívül káros az egészségre, és szabályozni kell a használatát – olvasható az Egészségügyi Világszervezet jelentésében, amely egyben nem tanácsolja az e-cigarettát azoknak, akik le akarnak szokni a dohányzásról. Dr. Life--Súlyos szövődmények alakulhatnak ki, ha nem vesszük komolyan az allergia kezeléséthttp://www.life.hu/drlife/20190715-sulyos-szovodmenyek-alakulhatnak-ki-ha-nem-vesszuk-komolyan-az-allergia-kezeleset.htmlAz allergiásoknak nem csak az életminőségük romolhat a kellemetlen tünetek miatt, a nem kezelt érzékenység jóval komolyabb következményekkel járhat. Nem szabad félvállról venni az allergiát, ugyanis ennek talaján akár krónikus gyulladások is kialakulhatnak. Ha azonban idejében fellépünk a panaszok ellen, elkerülhetjük a súlyos szövődményeket. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.