Magához tért a szétválasztott bangladesi sziámi ikerpár egyike

Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány / Sanjida Kamal -
szétválasztás sziámi ikrek orvos sziámi ikerpár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magához tért a magyar orvoscsapat által szétválasztott bangladesi sziámi ikerpár egyike.

Magához tért a magyar orvoscsapat által szétválasztott, stabil állapotú hároméves kislányok egyike: Rabeya mozgatja a végtagjait, felismeri az édesanyját, figyeli a környezetét – számolt be róla a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány.

Mint írják, Rukaya változatlanul altatás és légzéstámogatás alatt áll, de immár önálló légzéssel. A többnapos mélyaltatás a felépülési folyamat szakmailag megszokott velejárója egy ilyen összetett és hosszadalmas műtét után, mint a több mint 30 órás koponya- és agyszétválasztás.

Rabeya ébredés után az édesanyjával és dr. Csapody Marcell aneszteziológussal Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány / Sanjida Kamal

Az augusztus 1-jén és 2-án végzett maratoni műtét után az orvosok egy része Bangladesben maradt további önkéntes munkára: idegsebészeti és plasztikai sebészeti operációk elvégzésére, valamint szakmai előadások megtartására.

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész, a műtétsorozat koordinátora és a plasztikai sebészeti team vezetője és dr. Csókay András, a végső szétválasztást vezető idegsebész, valamint az aneszteziológiai team vezetője, dr. Csapody Marcell továbbra is a gyermekek mellett van Dakkában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.