A kalcium nem használ az allergia ellen

Forrás: Shutterstock -
tévedés allergia kalcium
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kalcium teljesen haszontalan az allergiás tünetek enyhítésére. 

Elterjedt tévhit, hogy a kalcium enyhíti az allergiás tüneteket, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ez nem igaz. Nékám Kristóf, a Magyar Allergiaszövetség elnöke is erre hívta fel a figyelmet. „A kalcium semmit nem használ az allergiás tünetekre” – mondta a szakértő.

A kalcium haszontalan, ha allergiáról van szó Forrás: Shutterstock

Hozzátette, az allergiaellenes szerek bárki számára elérhetők, a háziorvos is felírhatja az ettől szenvedőknek. Fontos, hogy akinek allergiaszerű tünetei vannak, az látogassa meg orvosát, és diagnosztizáltassa a betegségét – írja az MTI. Nem súlyos tüneteknél is érdemes valamilyen terápiát alkalmazni a tünetek mérséklésére, súlyosabbá válásuk megelőzésére – tette hozzá.

Viagrával adagolta túl magát a jazzénekeshttp://www.life.hu/drlife/20190812-viagraval-adagolta-tul-magat-a-jazzenekes.htmlTúladagolta magát Viagrával az ismert jazzénekes, Danny Polaris. Dr. LifeOrigoPokoli hőség: a mentőket többször riasztották rosszullétekhezhttp://www.life.hu/drlife/20190812-hoseg-a-mentoket-tobbszor-riasztottak-rosszulletekhez.htmlA mentőket az elmúlt napokban többször riasztották olyan rosszullétek miatt, amelyeket a hőség okozott - mondta Gellér Éva, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa az M1 aktuális csatornán hétfőn. Dr. LifeOrigoNehéz időszakon vannak túl: Dopeman édesapja felépült az agyvérzésbőlhttp://www.life.hu/drlife/20190812-dopeman-edesapja-felepult-az-agyverzesbol.htmlDopemannek és családjának nem volt könnyű az elmúlt időszak. A rapper édesapja, idősebb Pityinger László tavalyelőtt kapott agyvérzést, éppen akkor, amikor Dopeman fogyatékkal élő húga kikerült az intenzív osztályról. Dr. Life--Egy 14 éves fiú mentette meg egy 15 éves lány életét a Balatonnálhttp://www.life.hu/drlife/20190811-egy-14-eves-fiu-mentette-meg-egy-15-eves-lany-eletet-a-balatonnal.htmlEgy lódarázs csípésétől lett rosszul egy lány a Balaton északi oldalán túrázás közben. Egy szintén arra kiránduló, mogyoróallergiás fiú mentette meg az életét, volt nála adrenalininjekció, amit be is adott a lánynak. Dr. Life--Súlyosan megsérült egy fiatal Siófokon: az életéért küzdöttekhttp://www.life.hu/drlife/20190811-sulyosan-megserult-egy-fiatal-siofokon-a-wakeboard-palyan-az-eleteert-kuzdottek.htmlKét wakeboardos ütközött össze szombaton a siófoki Bamboo Szigeten. Az egyik fiút mentőhelikopterrel vitték kórházba: az életéért küzdöttek, nagyon súlyos sérüléseket szenvedett. Dr. Life--Hazaérkezése óta először posztolt Kenderesi Tamás: túl van a műtétenhttp://www.life.hu/drlife/20190811-hazaerkezese-ota-eloszor-posztolt-kenderesi-tamas-tul-van-a-muteten.htmlA szexuális zaklatással vádolt úszó, Kenderesi Tamás túl van a térdműtétén: lábadozásáról a közösségi médiában posztolt. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.