Aggódnak az orvosok a szétválasztott bangladesi sziámi ikerpár egyik tagjáért, Rukiáért

Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány / Sanjida Kamal -
Banglades sziámi ikerpár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar orvoscsoport által szétválasztott bangladesi sziámi ikrek egyike, Rabia már mozgatja a végtagjait. Gyorsabban fejlődik, mint testvérie, Rukia, érte még aggódnak az orvosok. 

Rabia állapotának javulásáról Sándor Alexandra Valéria, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány szóvivője számolt be. „Rukia ugyan még mélyaltatásban van, légzéstámogatás alatt áll, de már önálló a légzése” – idézi a Ripost.

A magyar altatóorvos is megszólalt: „Reménykedünk és optimisták vagyunk, de egyúttal realistáknak is kell lennünk” – nyilatkozta Csapody Marcell egy angol nyelvű lapnak. „A veszély nem múlt el teljesen” – tette hozzá.

Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány / Sanjida Kamal

Fia Instagramján üzent rajongóinak az agyvérzésen átesett Alain Delonhttp://www.life.hu/drlife/20190814-fia-instagramjan-uzent-rajongoinak-agyverzesen-atesett-alain-delon.htmlAlain Delon fia, Alain-Fabien az Instagramján osztott meg egy képet lábadozó apjáról, aki jelenleg egy svájci klinikán gyógyul. Dr. Life--Ázsia Expressz 2.: Ördög Nóri gyerekei lebetegedtek a forgatás alatthttp://www.life.hu/drlife/20190814-azsia-expressz-2-ordog-nori-gyerekei-lebetegedtek-a-forgatas-alatt.htmlAugusztus 26-ától lesz látható az Ázsia Expressz 2. a TV2-n. A műsorvezető Ördög Nóra lesz, aki elmondta, hogy gyerekeiket sem kímélte a forgatás alatti hőség és az azzaé járó betegségek. Dr. LifeOrigoPokoli hőség: a mentőket többször riasztották rosszullétekhezhttp://www.life.hu/drlife/20190812-hoseg-a-mentoket-tobbszor-riasztottak-rosszulletekhez.htmlA mentőket az elmúlt napokban többször riasztották olyan rosszullétek miatt, amelyeket a hőség okozott - mondta Gellér Éva, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa az M1 aktuális csatornán hétfőn. Dr. LifeOrigoEgy svájci klinikán lábadozik a szélütésen átesett Alain Delonhttp://www.life.hu/drlife/20190809-egy-svajci-klinikan-labadozik-a-szelutesen-atesett-alain-delon-szinesz.htmlKisebb agyvérzésen esett át néhány hete Alain Delon. A 83 éves francia filmcsillag már jól van, egy svájci klinikán lábadozik – közölte az AFP-vel a színész fia, Anthony Delon. Dr. Life--Használd az eszed, ha alkoholt iszol!http://www.life.hu/drlife/20190808-alkoholfogyasztasi-anacsok-egy-egeszsegfejlesztesi-es-prevencios-szakembertol-a-javaban-tarto.htmlBár a legutóbbi WHO jelentés alapján elmondhatjuk, hogy kevesebb alkoholt isznak a magyarok, mint néhány évvel korábban, még mindig problémát jelent a túlzott alkoholfogyasztás, különösen a nyári melegben. Ráadásul a számok azt mutatják, hogy a 15-24 éves fiatalok sokkal többször számolnak be az ún. rohamivásról, tehát alkalmanként akár 4-6 ital elfogyasztásáról, mint a náluk idősebb, felnőtt korosztály. Ha ennyire általános a rendszeres alkoholfogyasztás, akkor viszont érdemes legalább ésszel inni, hiszen nem mindegy, hogy egy-egy alkalommal mennyire sokkoljuk a májunkat, és hogyan éljük túl a másnapot. Hogyan fogyasszunk felelősen alkoholt? Dr. Simich Rita egészségfejlesztési és prevenciós szakember segítségével adunk tanácsokat. Dr. Life--A WHO szerint az elektromos cigaretta káros az egészségrehttp://www.life.hu/drlife/20190727-a-who-szerint-az-elektromos-cigaretta-karos-egeszsegre.htmlAz elektronikus cigaretta kétségkívül káros az egészségre, és szabályozni kell a használatát – olvasható az Egészségügyi Világszervezet jelentésében, amely egyben nem tanácsolja az e-cigarettát azoknak, akik le akarnak szokni a dohányzásról. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.