Laikusok is megkezdhetik az újraélesztést a mentésirányító segítségével

mentésirányító OMSZ újraélesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha újraélesztésre van szükség, fontos mielőbb elkezdeni akkor is, ha valaki nem ért hozzá, hiszen a mentésirányító telefonon instruál, segít – mondta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Csató Gábor elmondta, a legfrissebb adatok szerint két és fél év alatt csaknem duplájára emelkedett a sikeres újraélesztések száma az Országos Mentőszolgálatnál. Ennek hátterében az állhat, hogy eljárásrendeket dolgoztak ki az újraélesztésre, és a mentésirányítóknak kötelező az újraélesztést „forszírozni”. Ugyanakkor elindítottak egy kommunikációs kampányt is – tette hozzá.

Az OMSZ hétfőn azt közölte, míg 2016 első félévében 575 esetben sikerült visszaadni a beteg életét gyors helyszíni beavatkozással, addig 2019 első felében már 1009 ilyen esetet regisztráltak – írta meg az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.