Abortuszt javasoltak az anyukának az orvosok, de ő megtartotta a babát: a kisfiú már iskolába készül

Forrás: Shutterstock -
orvosok baba abortusz genetikai betegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mégis megtartotta a babáját az az amerikai anyuka, akinek az orvosok is abortuszt javasoltak. A kisfiú hamarosan iskolás lesz.

Egy ultrahangfelvételen sokkoló diagnózist kapott négy évvel ezelőtt az ír Aoife. Az anyukával közölték az orvosok, hogy születendő kisfia ritka genetikai problémával küzd, nyitott mellkassal fejlődik. Emiatt az javasolták neki, hogy válassza az abortuszt, ha ugyanis megtartja a kicsit, az akár az ő életébe is kerülhet.

Aoife azonban hallgatott a szívére, és nem vetette el a kisbabát, aki élve jött a világra. Ekkor életmentő műtéten esett át a kis Zack. A beavatkozás sikeres volt, később még háromszor megműtötték, mára azonban teljesen egészséges, és hamarosan akár iskolába is mehet.

Emlékszem, amikor megszületett, szinte már a temetését terveztem a fejemben. Most annyira büszke vagyok rá és boldog, hogy ilyen kisfiam van" – nyilatkozta az anyuka a The Sunnak.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.