Energiaitaloktól lett szívbeteg egy magyar tinédzser

Forrás: American Heart Association -
tinédzser energiaital szívbeteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szintia 16 évesen szívbeteg lett a túl sok energiaitaltól.

Szintia 10 éves volt, amikor elkezdett energiaitalokat fogyasztani. Először csak megkóstolta, majd havonta egyszer-egyszer ivott belőle, míg végül, hogy jobban bírja a tanulást és a dolgozatírással járó stresszt, teljesen rászokott.

Napi egy dobozzal ittam, jobban ment tőle a tanulás, nem éreztem magam fáradtnak. 12 éves voltam, amikor először elvitt a mentő a testnevelésóráról. Futás közben lettem rosszul, és szúrni kezdett a szívem. Az átlagnál kicsit magasabb volt a pulzusom, viszont a vérnyomásom nagyon alacsony. Nem kaptam semmilyen gyógyszert, nem mondták meg, mi a bajom, úgyhogy ugyanúgy éltem tovább, mint azelőtt" – mesélte a Ripostnak.

A tinédzser úgy érezte, menő, ha naponta 3-4 dobozzal megiszik az italból, ám később egy életre megbánta egészségtelen szokását. 2018 nyarán szívrohamszerű tünetekkel került kórházba. Csak később tudták megállapítani, hogy az energiaitalok felelősek a rosszullétéért. Az orvosok ezután közölték vele, hogy szívritmuszavar alakult ki nála, és egész életében gyógyszereket kell szednie.

A kép csak illusztráció Forrás: American Heart Association

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.