Vizsgálatot indítottak egy németországi kórházban: több gyerek deformált végtaggal született

Forrás: Shutterstock -
végtag kórház újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németországban vizsgálatot indítottak egy intézményben, miután több végtaghiányos gyermek is született.

A Gelsenkirchen városában található Sankt Marien kórházban három gyermek is született július és szeptember között deformációval: egyik kezükön sem a tenyerük sem az ujjaik nem fejlődtek ki. Az érintett családok között nincsenek „etnikai, kulturális vagy társadalmi hasonlóságok" a kórház szerint, ezek tehát nem magyarázhatják a torzulásokat.

Több gyermek született deformált végtaggal - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock


Hozzátették, évek óta nem láttak hasonló deformációt, a családokat csak az köti össze, hogy ugyanazon a területen laknak. A kórház azonnal jelentette az esetet, a német egészségügyi minisztérium pedig vizsgálatot indított - írja a CNN.

Ezek az okok vezethetnek szembetegségekhez és így tanulási nehézségekhezhttp://www.life.hu/drlife/20190916-ezek-az-okok-vezethetnek-szembetegsegekhez-es-igy-tanulasi-nehezsegekhez.htmlA tanév beköszöntével a gyerekek sok időt töltenek a könyvek fölött. Az esetleges tanulási nehézségekért azonban gyakran nem a lustaság vagy a gyenge képességek, hanem különféle szembetegségek, fénytörési hibák okolhatók. Dr. Gáti Éva, a Trend Optika szemész szakorvosa a gyerekkori szemvizsgálatok és szemészeti problémák világába kalauzol el minket. Dr. LifeOrigoOrszágos véradási akciót tartanak péntekighttp://www.life.hu/drlife/20190916-orszagos-veradasi-akciot-tartanak-pentekig.htmlHétfőtől péntekig országos véradási akciót tart az egyik munkaerő-toborzással is foglalkozó cégcsoporttal közösen az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő délutáni Híradójában.Dr. Life--Szétválasztott sziámi ikrek: újabb műtéten esett át egyikükhttp://www.life.hu/drlife/20190913-szetvalasztott-sziami-ikrek-ujabb-muteten-esett-at-egyikuk.htmlA dakkai kórházban szétválasztott sziámi ikrek egyike rekonstrukciós műtéten esett át, másikuk súlyos szövődmény után lábadozik. Dr. LifeOrigoLeukémiában szenved Karel Gotthttp://www.life.hu/drlife/20190912-leukemiaban-szenved-karel-gott.htmlLeukémiában szenved Karel Gott legendás cseh énekes - jelentette be a közösségi oldalán. Dr. Life--Rossz hírt kapott orvosától Szabó Zsófi: diétáznia kellhttp://www.life.hu/drlife/20190912-rossz-hirt-kapott-orvosatol-szabo-zsofi-dietaznia-kell.htmlEgészségi okok miatt kell diétáznia Szabó Zsófinak. A műsorvezető inzulinrezisztenciával küzd. Dr. LifeOrigoFelmentették a holland orvost, aki "halálba segített" egy súlyosan demens betegethttp://www.life.hu/drlife/20190911-felmentettek-a-holland-orvost-aki-halalba-segitett-egy-sulyosan-demens-beteget.htmlFelmentette minden vád alól a hágai bíróság szerdán azt a holland orvost, aki halálba segített egy súlyosan demens beteget.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.