Influenzavírusok, a százfejű sárkányok

Forrás: Boiron -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az emberiség, mint a mesehős került szembe ezzel a „százfejű sárkánnyal” a XX. század első felének nagy járványai során. Az influenzavírus olyan, mint a mesebeli sárkány, amelynek, ha egy fejét levágjuk, újabbak nőnek a helyére. Évről évre változtatja a szerkezetét, és időnként nagy járványokat okoz. Próbáljuk újabb és újabb vakcinákkal, az újra kinövő fejeket levágni, de pillanatnyilag úgy fest a dolog, mintha ebben a versenyfutásban a vírus-sárkányoknak lenne előnyük.
Forrás: Boiron

Mit tehetünk?

Megelőzés

Ne legyünk táptalajai a vírusoknak! Az egészséges immunrendszer a tél alatt megismeri a szervezetbe kerülő vírusokat, és ellenanyagot termel ellenük.

Tudjuk, hogy a vírusok szaporodásához nem csak táptalajra van szükség, hanem időre is. A szervezetbe kerülve 1-2 nap szükséges ahhoz, hogy befészkelve magukat elkezdjenek szaporodni. Néhány egyszerű óvintézkedéssel ezt nehezebbé tehetjük a kórokozóknak.

Forrás: Boiron

Hogyan?

  • kerüljük a nagyobb rendezvényeket járvány idején
  • mossunk gyakran kezet, a vírus gyakran kézfogással terjed
  • kezünkkel feleslegesen ne nyúljunk a szánkhoz, orrunkhoz
  • öblögessük a szájüreget – langyos vízzel, meleg italokkal, teafaolajos vízzel
  • az orrüreget és hátsó garatfalat is tisztítsuk– nagyon enyhe sós langyos vízzel, naponta 2-3 alkalommal. Az is megfelelő, ha a markunkba engedett langyos csapvízből szippantunk fel. Engedjük hátracsorogni, hogy a hátsó garatfal, az orrmandulák, az arcüreg-nyílások is átmosódjanak. Nyeljük le, és a gyomorsav elpusztítja a bekerült vírust.
Forrás: Boiron

Az influenza legapróbb kezdeti tüneteinek jelentkezésekor azonnal kezdjük el az Oscillococcinum szedését! Az Oscillococcinumot szedő betegek a klinikai vizsgálatok eredményei szerint az első 48 óra alatt gyorsabban meggyógyultak, illetve a betegek felénél (43,7 %) jelentős javulást tapasztaltak. Ez fontos, mert minél tovább tart a betegség, annál gyengébb a szervezet, és nagyobb az esélye a szövődményeknek. Az Oscillococcinum csecsemőknek és várandósoknak is adható.

Töltsd le az influenza és egyéb téli betegségek kezeléséről az ingyenes e-könyvet.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.