Egy rákbeteg édesanya utolsó hőstette halála előtt

mellrák daganatok tragédia rák (betegség) emlőrák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fia iskolakezdése után egy nappal hunyt el a rákbeteg édesanya. Ezzel dacolt még utoljára a szörnyű betegség ellen, amely fiatalsága teljében ragadta el az életből.

Gemma Hogg nem hagyta volna ki négyéves fiának első napját az iskolában, ezért elhagyta az elfekvőt, ahol utolsó hetében kezelték, és Thomasszal az oldalán megtette az utat az iskolába. Másnap a 31 esztendős édesanya halálba szenderült, férjével, Simonnal és három gyermekével az ágya körül.

iStockPhoto
iStockPhoto


Mr. Hogg szerint "inspiráló" hatással volt mindenkire felesége bátorsága, amellyel az emlőrák agresszív formája ellen küzdött. "Boldog volt édesanyaként, úgy tűnt, hogy kiteljesítette az életét" - mondta a gyászoló férj. "Sosem érdekelték az anyagiak, csak azt akarta, hogy a családja körülvegye. Nem lett volna szabad elhagynia az elfekvőt, de ilyen volt Gemma - makacsságában a végsőkig kitartott."


A család éppen Nagy-Britanniából készült Franciaországba költözni, amikor Mrs. Hoggnál gyulladásos emlőrákot mutattak ki. Ez a betegség egyik legagresszívabb és legritkább formája, amely a betegek mindössze 4 százalékát érinti. 2008-ban fél éves kemoterápiát kapott, és emlőeltávolító műtéten esett át. Annak ellenére, hogy gyógyultnak nyilvánították, tavaly októberben kiújult a rák, és három hónappal később az orvosok közölték, hogy a rák elterjedt, és állapota gyógyíthatatlan.

A bátor édesanya ekkor elkezdte felkészíteni gyermekeit, a hatéves Isabelle-t, a négyéves Thomast és a kétéves Jamest a nélküle töltött életre. Kispárnákat készített nekik a fényképével, amire a következőt írta: "Amikor szükséged van egy ölelésre, én mindig itt vagyok!" Emlékdobozokat is készített olyan tárgyakkal megtöltve, amelyek segítenek a gyerekeknek emlékezni rá. Megírta önéletrajzát, és rengeteg családi fényképet is készíttetett. Legutolsó hőstette gyermekeiért az volt, hogy elhagyta a crawley-i St. Catherine elfekvőt, és személyesen kísérte el Thomas fiát az iskolába.


Az elfekvő személyzete valószínűleg nem tartotta túl jó ötletnek a folyamatosan gyengülő édesanya tervét, de megértették eltökéltségét. Miután elérte célját, és látta a fiát az iskolai egyenruhájában, másnap egyszerűen örök álomba szenderült. Talán az elért cél után már úgy érezte, ideje elbúcsúznia.

Nem a dezodor az oka - 10 tévhit az mellrákrólhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20101029-10-tevhit-az-emlorakrol.htmlA 10 legveszélyesebb rákbetegség - Miért nincs rájuk gyógymód?http://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20100929-a-10-legveszelyesebb-rakbetegseg-miert-nincs-rajuk-gyogymod.htmlElképesztő gyógyulás: kezelés nélkül győzte le a rákothttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20100912-magatol-gyozte-le-a-leukemiat-egy-brit-ferfi.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.