Szerető öleléssel mentette meg a férje életét

szívroham szívzörej szív- és érrendszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Backy Taylor csak át akarta ölelni férjét, azonban furcsa szívzörejekre lett figyelmes. Később kiderült, ölelése életmentő volt.

Forrás: iStockphoto
Forrás: iStockphoto


Amikor Becky Taylor megölelte férjét, valószínűleg még nem sejtette, hogy ezzel az életét is megmenti. A szoros ölelésben ugyanis megérezte, hogy valami nincs rendben férje szívverésével. A házaspár azonnal kórházba sietett, ahol a kardiológussal folytatott konzultáció és a vizsgálatok után kiderült, hogy a férfinak egy aneorizma van a szíve felszálló aortájában, ami bármelyik pillanatban megrepedhet. Szerencsére időben diagnosztizálták a betegséget, és azonnal elvégeztek a férfin egy nyitott szívműtétet.


Az igazán különös a történetben az, hogy Becky Taylor férje, Steve egész életében tünetmentes volt, még a lakásfelújítás közben sem vettek észre semmit. Az orvosok szerint egészen hihetetlen, hogy valakit ilyen módon diagnosztizáljanak. Steve-nek nagy szerencséje volt: a legtöbb esetben az ilyesmit csak akkor veszik észre, amikor a betegeknek már komoly fájdalmaik vannak, ám sok esetben fel sem fedezik. Steve-vel is megtörténhetett volna, hogy biciklizés vagy egy nehéz tárgy emelése közben lesz rosszul, mikor már nem tudnak segíteni rajta.


A szerencsés eset óta Steve Taylor visszatért dolgozni - egy vonatgyártó cég beszerzési menedzsere - és a munka mellett rendszeresen sportol. Becky Taylor pedig részt vett egy jótékonysági mountain bike versenyen, aminek a bevételét felajánlották a szívkutatás területeire.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.