boldogság index jólét Nagy-Britannia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Annak érdekében, hogy felmérjék a lakosság elégedettségi mutatóit, a brit kormány szakemberei hamarosan bevezetik a "boldogság-indexet". David Cameron miniszterelnök nemrég felkérte az Országos Statisztikai Hivatalt, hogy dolgozzanak ki egy olyan módszert, amelynek segítségével mérni tudják az általános jólétet.

"A cél, hogy állandóan szem előtt tudjuk tartani a lakosság pszichológiai és fizikai jólétének mértékét" - nyilatkozták a brit kormányszóvivők. "Szeretnénk az objektív és a szubjektív szempontokat is figyelembe venni, így például a köztisztaság kérdése legalább olyan fontos lesz, mint az egyén pszichológiai jóléte."

iStockPhoto
iStockPhoto

Elemzők szerint a boldogság-index a miniszterelnök jövőbeli politikájának fontos részét képezi, hiszen általa lemérhető az ország jelenlegi gazdasági helyzete.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.