szembetegség kislány vak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Értetlenül állnak orvosai a 11 éves Becky Cranmer szembetegsége előtt. A kislány látóidege begyulladt, ez az állapot azonban szteroidokkal jól kezelhető - Beckynél azonban a módszer hatástalan maradt, ezért mindössze 10 hét leforgása alatt gyakorlatilag megvakult.

Becky fél évvel ezelőtt kezdett panaszkodni szemére a nyári szünidő alatt. "Éppen a lakókocsiban ültünk, amikor felfigyeltünk rá, hogy azt kéri, kapcsoljuk fel a villanyt. Odakint viszont hétágra sütött a nap" - mesélte Becky édesanyja, Angela. "Imádja a lovakat, és mindig a lovas magazinokat bújja - azon a héten azonban hozzájuk sem nyúlt, azt mondta, túl fáradt hozzá a szeme" - tette hozzá.

www.dailymail.co.uk
www.dailymail.co.uk

Édesanyja persze azonnal kórházba vitte, ahonnan továbbirányították a manchesteri Királyi Gyermekklinikára. Itt vért és gerincvelői folyadékot vettek tőle, valamint három MRI-vizsgálaton is átesett. Végül kiderült, hogy a látóidege jött gyulladásba, de az orvosok a vizsgálatok alapján előzetesen úgy nyilatkoztak, hogy az ideg külsőleg ép, Becky szeme a kezelések hatására meg fog gyógyulni. Sajnos azonban nem ez történt, a kislány fokozatosan elvesztette szeme világát, tíz héttel a diagnózis felállítása után gyakorlatilag megvakult.

"Mindig is imádta a lovakat, ötéves kora óta lovagol - most viszont csak úgy ülhet fel az állatra, ha körbevezetik. Tizenegy éves, szeretne kint szaladgálni a barátaival, de nem teheti meg. Elvesztette függetlenségét, és ez nagyon megijeszti, annyira más ez a világ, mint amit megszokott" - mondta édesanyja, aki munkahelyéről is kilépett, hogy mindig Becky mellett lehessen. "Az orvosaink már kimerítettek minden lehetőséget, ha bárki tud javasolni új gyógymódot, mi hajlandóak vagyunk kipróbálni" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.