Tíz jó tanács 40 éven felüli fogyókúrázóknak

anyagcsere pajzsmirigy tanács fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évről évre nehezebb szinten tartani a mérleg mutatóját. Egyre kisebb adagokat eszünk, és visszautasítjuk a desszertet is. Aerobikra járunk, mégis egyre nagyobb a nadrágméretünk, és egyre alacsonyabb az energiaszintünk. Mi történik?

40 éves kortól a testünk számos változáson kezd átesni, amelyek létünk lényegére hatnak. A hormonális és egyéb változások következtében még sejtjeink növekedésének üteme is lelassul. E változások egy része az öregedés természetes velejárója, amit meg kell tanulnunk kordában tartani. Néha azonban előfordul, hogy az anyagcsere tekintetében valami kisiklik, és kezelni kell valamilyen alapbetegséget, hogy a hagyományos fogyókúra kifejthesse hatását. Az alábbiakban tíz lépést sorolunk fel, amelyek segítségével könnyebben megérthetők a fogyást hátráltató akadályok 40 éves kor felett.

iStockPhoto
iStockPhoto

1. Ismerjük meg testünk új bioritmusát!




2. Figyelj a pajzsmirigyedre!




3. Gondold újra étkezési szokásaidat!




4. Időzítsd étkezésedet tested természetes ritmusához!




iStockPhoto
iStockPhoto

5. Csapd be az anyagcserédet!




6. Az izmok: szövetségesek a fogyókúrában




7. Tartsd kordában az édességek iránti vágyadat!


édesszájúak vagyunk

iStockPhoto
iStockPhoto

8. Felejtsd el a fogyókúrázást!


Sokan tapasztalták már, hogy hiába fogyókúráztak, hiába tartottak intenzív edzésprogramokat, nem vezettek hosszú távú fogyáshoz. Ennek az az oka, hogy a testünk fokozatosan hízott meg, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy fenntartsa súlyát. Éppen ezért lassú, fokozatos változásokat kell bevezetni az egyenlet mindkét oldalán. Találjuk meg az arányt a táplálékbevitel és a leadott energia korlátozásában.

9. Táplálkozz tápanyaggazdagon!




10. Lassú, reális, életmódunkhoz illő változtatások





LIFE VIDEÓ: SZULÁK ANDREA LEFOGYOTT


http://videa.hu/flvplayer.swf?v=7WGFYnUV6rasovY7

GALÉRIA: ÍGY NÉZNÉNEK KI A SZTÁROK KÖVÉREN


/1011/_gy_n20101114171611

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


11 dolog, amit nem tudtál a szerelemhormonrólhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20101213-11-dolog-amit-nem-tudtal-a-szerelemhormonrol.html15 dolog, amire nyugodtan használhatod a fogkrémet - a fogmosáson kívül!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101210-15-dolog-amire-nyugodtan-hasznalhatod-a-fogkremet-a-fogmosason.htmlLife.hu fitneszpercek - Funkcionális tréning Molnár Mikivelhttp://www.life.hu/tested-lelked/mozgas/20101216-lifehu-fitneszpercek-zsiregetes-molnar-mikivel.htmlA legfurcsább fogyókúrák, amikről még sosem hallottál!http://www.life.hu/tested-lelked/dieta/20101215-a-legfurcsabb-fogyokurak-amikrol-meg-sosem-hallottal.htmlMennyit hízol egy karácsonyi vásárban?http://www.life.hu/tested-lelked/dieta/20101213-mennyit-hizol-egy-karacsonyi-vasarban.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.