Újra felbukkant a H1N1! Látogatási tilalom egy budapesti kórházban

influenzavírus H1N1 szülészet kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Látogatási tilalmat rendeltek el a Semmelweis Egyetem I. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján, ugyanis 4 beteg kivizsgálása során találtak H1N1-es vírust - tudta meg a Független Hírügynökség.

A Semmelweis Egyetem sajtóosztályának tájékoztatása szerint 4 betegből származó torokváladékból mutatták ki a H1N1 influenzavírus jelenlétét, ezért látogatási tilalmat rendeltek el a budapesti Semmelweis Egyetem I. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján.

Forrás: iStockphoto
Forrás: iStockphoto

A szülészeti klinikán fekvő kismamák felső légúti gyulladásra, náthára, köhögésre panaszkodtak, de magas lázuk nincs, csak hőemelkedésük. A betegek közül többen is megkapták tavaly a H1N1-védőoltást, valószínűleg emiatt enyhe a betegség lefolyása. Az egyetem tájékoztatása szerint állapotuk stabil, szövődményük nincs.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.