Szenzációs fejlesztés! Holnaptól mindenki lehet orvos!

emberi test Google orvos anatómia internet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szomszédaink lekáderezését és távoli országok feltérképezését lehetővé tévő Street View után a Google most új böngészőt fejlesztett ki, amellyel az egész emberi test szemügyre vehető.

A Google Body Browser névre keresztelt háromdimenziós alkalmazást valódi áttörésként üdvözölték az anatómia területén. Az újítás forradalmasíthatja az emberi test megismerését, és felgyorsíthatja az orvoskutatást. A hivatalosan még nem kiadott termékkel ahhoz hasonlóan fedezhetjük fel az emberi testet, ahogyan a Google Earth programmal bejárhatjuk a világot.

Google
Google



Valószínűleg kedvenc eszközévé válik majd azoknak a hipochondereknek, akik eddig a Google segítségével keresték meg valós vagy vélt panaszaikat, illetve az olyan embereknek, akik örömet lelnek abban, hogy testük minden erét kielemezhetik.

A Google Body Browser egy vadonatúj internetes technológia, a WebGL bevezetését is sietteti, amely lehetővé teszi majd, hogy bonyolult 3D-s grafikákat normális weboldalakon is használni lehessen anélkül, hogy kiegészítő alkalmazásokra, például Flashre vagy Javára lenne szükség.

Az interneten megjelentetett, a terméket bemutató videofilmen a böngészővel lebontják az emberi testet, és minden szervet, csontot és izomcsoportot azonosítanak. A test elforgatható, manipulálható, és egészen a puszta csontig levetkőztethető, hogy ezáltal lehessen bemutatni működését és a kapcsolódásokat.

Hivatalos bemutatását megelőzően a Google egy olyan verziót jelentetett meg, amely WebGL által támogatott böngészőkön, illetve a Firefox és a Google Chrome béta verzióin érhető el, amely a Google Body Browser honlapjáról letölthető.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Korábban:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.