Döbbenetes ikerpár: a szépség és a szörnyeteg - fotó

betegség epilepszia Szörnyeteg előítélet arc ikerpár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Adam és Neil egypetéjű ikrek, és ugyanabban a genetikai rendellenességben szenvednek - egyikük külsőleg, a másik belsőleg.

www.thesun.co.uk
www.thesun.co.uk

A szórakozóhely forgatagában egy vigyorgó, részeg fickó Adam Pearson arca felé kap. Amint hozzáér a bőréhez, megpróbálja letépni abban a hitben, hogy célpontja farsangi álarcot visel. Adam fájdalmában ellökte magától, és továbbállt. Nem maszkot viselt, egyszerűen csak szórakozni jött a barátaival, akik tudták, hogy arcát egy genetikai rendellenesség, a neurofibromatózis torzítja el. Adam egypetéjű ikertestvére, Neil ugyanebben a betegségben szenved, melynek következtében a bőr alatt idegszövet-növedékek jelennek meg. Míg azonban Adam esetében a betegség jelei szembeötlőek, Neil belül érintett, emlékezetkieséstől szenved.

Bár a 26 éves ikerpárt másképpen sújtja ugyanaz a betegség, egységes frontot alkotva küzdenek a mindkettőjük által megtapasztalt előítéletek ellen.

"Mindig is tényszerűen kezeltem a helyzetemet" - meséli a London déli kerületéből, Croydonból származó Adam. "Az önsajnálat semmin sem változtat, ezért erősnek és pozitívnak kell maradni. Rengetegféle reakciót tapasztaltam már az arcommal kapcsolatban. Ott volt például az a részeg, aki le akarta tépni az arcomat. Aztán 12 éves koromban Disneylandben egy egész család nevetett rajtam, miután az apa rajtam gúnyolódott. Croydonban egy fiatal lány annyira bámult az utca túlsó oldaláról, hogy nekiment egy lámpaoszlopnak."

Négyéves korukban mutatták ki a betegséget




www.thesun.co.uk
www.thesun.co.uk





neurofibromatózissal

Az előítélet rút arca







Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!




Kísérleti nyúlnak használták a nyolcas ikreket szülő nőthttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20101123-kiserleti-nyulnak-hasznaltak-a-nyolcas-ikreket-szulo-not.htmlRémisztő! A kamaszlány fél arcát betöltötte a daganat - fotóvalhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101210-a-kamaszlany-fel-arcat-betoltotte-a-daganat-fotoval.htmlÍgy öregszik a pasik péniszehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110107-igy-oregszik-a-pasik-penisze.htmlÍgy lesz a női nemi szerv egyre csak kívánatosabbhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110114-igy-lesz-a-noi-nemi-szerv-egyre-csak-kivanatosabb.htmlŐ a leggyönyörűbb kövér lány Izraelben/lifenetwork/lifemagazin/20110118-o-a-leggyonyorubb-kover-lany-izraelben.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.