Kína közepén, egy zhengzhou-i kórházban egy érdekes műtétet hajtanak végre Mr. Ma-n. A látvány furcsa, hisz jelenleg a férfi jobb lábához két lábfej is tartozik...

www.fadedtribune.comMindez amiatt történt, mert január 10-én Mr. Ma jobb lábát eltörte egy gép a munkahelyén. A szokásos sürgősségi műtétek 10 centivel megrövidítették volna a sérült lábát, mivel a seb súlyosan elfertőződött.

Azonban az orvosok úgy oldották meg a problémát, hogy a jobb lábában futó erek és vénák segítségével megőrizték a bal lábfejét, amit így később visszacsatolhatnak a helyére.


Kínában nem egyedülálló ez a fajta sebészeti eljárás


Pár hónappal ezelőtt egy 9 éves kislány kezét varrták a lábához a balesete után, hogy megmentsék a végtagját. A kis Ming Li akkor veszítette el a kezét, amikor júliusban iskolába menet elütötte egy traktor. A keze azonban túlságosan sérült ahhoz, hogy azonnal vissza lehessen varrni, ezért az orvosok úgy döntöttek, hogy gyógyulásáig a jobb lábszárához varrják. Három hónap múlva a zhengzhou-i kórház orvoscsoportja visszaültette a karjára.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!Amputálni kell a híres színésznő lábát!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110103-amputaljak-gabor-zsazsa-jobb-labanak-egy-reszet.html Két lábát veszítette el a 16 éves lány agyhártyagyulladás miatthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101126-ket-labat-veszitette-el-a-16-eves-lany-agyhartyagyulladas-miatt.html Balesete után a lábához varrták a 9 éves kislány kezét, hogy megmentsékhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101122-balesete-utan-a-labahoz-varrtak-a-9-eves-kislany-kezet.html Capgras-szindróma - Segítség, a férjembe bújt egy idegen és meg akar ölni!http://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20110124-capgrasszindroma-segitseg-a-ferjembe-bujt-egy-idegen-es-meg.html Injekciós tűvel akart rabolni egy férfi - HIV-fertőzöttnek mondta magáthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110124-injekcios-tuvel-akart-rabolni-egy-ferfi-hivfertozottnek-mondta-magat.html