bőrbetegség sebesedés hólyagos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legkisebb érintéstől is felhólyagosodik és kisebesedik annak a kislánynak a bőre, aki életét egy ritka genetikai rendellenesség keseríti meg.

Pillangó gyermekeknek is nevezik a Talia Williamshez hasonló betegeket, mivel bőrük olyan érzékeny, akár egy pillangóé: a legkisebb érintéstől is bőrdarabok válnak le róluk, vagy hólyagok és sebek jelennek meg rajtuk. Az ötéves kislány állapotát egy ritka genetikai rendellenesség, az Epidermolysis Bullosa Simplex okozza, ami megakadályozza a bőr felső rétegének normális kialakulását. "Ha Talia véletlenül megkarcolja vagy megdörzsöli magát, vagy elesik a játszótéren, máris rétegekben jön le róla a bőr. Amikor pedig izzad, a hólyagok csak nagyobbak és fájdalmasabbak lesznek" - tette hozzá Sian, a kislány anyja. Taliának az étkezések sem egyszerűek. Kemény ételeket, például csipszet nem ehet, mivel felsértené a száját.



Kesztyűt kell hordania





Forrás: AFP
Forrás: AFP


A nyár maga a rémálom






Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.