plasztikai műtét plasztika arctranszplantáció arc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddig 57-szer műtötték meg azt a katonát, aki tíz évvel ezelőtt egy balesetben áramütést szenvedett, miközben megmentette egy nő életét. Egy orvoscsoport most felajánlotta az arctranszplantáció lehetőségét, amivel a katona lesz a harmadik ember Amerikában, akin ilyen beavatkozást végeztek.

Egy autó utasaként Mitch Hunter szörnyű balesetet szenvedett. Egy barátjával és a barátja szerelmével utaztak, amikor a nő elvesztette a kocsi felett az uralmát, és nekicsapódtak egy villanyoszlopnak. Az autót előről kettévágta az oszlop, majd mikor a nő kiszállt a kocsiból, az elektromos kábel súlyosan megrázta.


Mitch látva ezt, arrébb lökte a fiatal nőt, azonban a vezeték így őt is megrázta, több mint öt percen keresztül. A kábel úgy megégette, hogy a férfi elvesztette a lábát és az ujjait az egyik kezén. Az égési sérülések következtében Mitch arca is teljesen összeégett, amit 57 műtéttel próbáltak helyreállítani az orvosok.

Mitch új arcot kaphat

A sok plasztikai műtét ellenére Mitch arcát még mindig megbámulják az utcán, ezért nagyon örült, amikor megtudta, hogy a Brigham és a Női Kórház orvosai Bostonban kiválasztották egy arctranszplantációs operációra. Amerikában eddig csak két ilyen műtétet hajtottak végre, így Mitchel lehet a harmadik. "Elégedett vagyok az életemmel, de a műtét egy újabb esélyt adna a jobb életminőségre, végre nem nézne meg mindenki" - mondta a katona.

Eddig csak 11 arctranszplantációt végeztek a világon

Az orvosok is nagyon izgatottak a beavatkozással kapcsolatosan, hiszen a világon 2005-óta összesen 11 arcátültetést végeztek. "Nagyon izgatottak vagyunk, azt hiszem, ő a tökéletes alany arra, hogy arcátültetést végezzünk rajta" - tette hozzá dr. Bohdan Pomahac, a kórház plasztikai osztályának az igazgatója.

Mitch, bár örül a lehetőségnek, az egyetlen dolog, amit sajnál, hogy csak akkor kaphat új arcot, ha valaki előtte meghal.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.