Elképesztő történet: felébredt a kómából, és elfelejtette a férjét és a kisbabáját!

kóma amnézia szülés várandóság szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
10 nappal a szülés után Stevie Caffrey összeesett, majd mesterséges kómával próbáltak rajta segíteni, ami után azonban a saját lányára és a szülés pillanataira sem emlékezett.

A szülés után 10 nappal Stevie Caffrey összeesett és elájult. Először vakbélgyulladásra gyanakodtak az orvosok, de hamarosan a szíve is leállt. Végül megoperálták a szívét, és felkerült a transzplantációs listára is. Annak érdekében, hogy megóvják gyenge szívét és ezzel megmentsék az életét, az orvosok mesterséges kómát idéztek elő nála, ami azonban meglepő mellékhatásokkal járt.

Thinkstock
Thinkstock

A kép illusztráció

Nem emlékezett a kisbabájára

Négy hét elteltével ugyanis - amikor felébredt - nem emlékezett sem a szülés pillanataira, sem a babára vagy a párjára. Az orvosok ezt azzal magyarázták, hogy a kezelések következtében Stevie annyi gyógyszert kapott, hogy elvesztette a rövid távú memóriáját.
Szerencséjére két nap múlva már újra emlékezett újszülött kislányára is, de ahhoz, hogy egy hordozható szívmonitorral hazamehessen, újabb három hónapnak kellett eltelnie. "Nagyon ideges voltam, hogy nem láthattam a lányom ilyen sokáig. A család többi tagja sokat volt vele, nagyon tartottam tőle, hogy a párom anyját fogja maminak szólítani" - fűzte hozzá Stevie.
A nő állapota annyit javult, hogy a doktorok már abban reménykednek, nem is lesz szüksége szívátültetésre. Hihetetlen, de Stevie már táncórákra is jár, és az élete újra a régi. "Az elmúlt hónapok borzalmasak voltak. Csak haza akartam jönni, de nem is reméltem, hogy itt lehetek."

Döbbenetes lista: Ezeket hagyják bennünk az orvosokhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110311-dobbenetes-lista-ezeket-hagyjak-bennunk-az-orvosok.html8 évesen, 11 műtét után ehetett először csokit egy kisfiú - fotó!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110317-8-evesen-ehetett-eloszor-csokit-a-kisfiu.htmlMilyen tünetei vannak a Down-szindrómának?http://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20110317-milyen-tunetei-vannak-a-downszindromanak.htmlMeghalt egy fiú H1N1-ben - háromszor küldték el a kórházból a külseje miatthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110316-nem-kapott-orvosi-ellatast-es-meghalt-mert-drogosnak-neztek.htmlSíelés kisgyerekkorban, biztonságosanhttp://www.life.hu/gyogyulj/20110316-kh-sioktatas-kisgyerekeknek.htmlÍgy szokott le a dohányzásról Jakupcsek Gabriella!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110316-igy-szokott-le-a-dohanyasrol-jakupcsek-gabriella.htmlA körmöd megmutatja, rákos leszel-e!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110311-a-kormod-megmutatja-rakos-leszele.htmlFöldrengés és gázrobbanás: 1600 halott és eltűnt Japánbanhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110312-foldrenges-es-gazrobbanas-1600-halott-es-eltunt-japanban.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.