Olyan kövér, hogy úgy tűnt: halott! - Fotó

kövér pulzus ultrahang túlsúlyos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 216 kilót nyomó Alan Belmont végre úgy döntött, lefogy, amikor az orvosok kövérsége miatt nem tudták kitapintani a pulzusát.

A 24 éves férfi nagyon megdöbbent, amikor az orvosok közölték vele, sem sztetoszkóppal, sem ultrahang segítségével nem találják a szívműködését. A kórházi műszerek egyszerűen képtelenek voltak áthatolni a férfi vastag hájrétegén. Végül sikerült gyenge pulzust kimutatniuk a hónaljban, de Belmont annyira megdöbbent, hogy elhatározta: 5XL-es ruhaméretét mindenképp csökkenti.

A Worcesterben élő férfi 127 kilót tűzött ki célként maga elé, vagyis testsúlyának közel felét szeretné leadni. "Amikor nemrégiben be kellett mennem a kórházba, nem találták a pulzusomat és úgy éreztem magam, mintha már nem is élnék" - emlékszik vissza Belmont. "Még azzal az ultrahangos készülékkel sem jutottak semmire, amivel a terheseket vizsgálják. Nagyon szégyelltem magam, hirtelen rádöbbentem, hogy drasztikusan változtatnom kell az életemen és le kell fogynom. Az autóban sem tudom bekötni a biztonsági övet, muszáj fittebbnek lennem. Szeretnék újból normális ember lenni."

northfoto.com
northfoto.com



Belmont munkanélküli és havi 267 fontot (körülbelül 81 ezer forintot) kap rokkantnyugdíjként. A férfi azt állítja, akkor kezdett el hízni, amikor gyermekkorában asztmás lett. "Egész életemben problémáim voltak az egészségemmel, és hatéves korom óta súlyos asztmás vagyok" - mondja Belmont. "Úgy gondolom, az inhalátorokban található gyógyszerek a bűnösök az elhízásomért, mert tinikoromban 120 kiló voltam."

A férfi nemrégiben szigorú edzésprogramba kezdett, hogy leadjon testsúlyából. "Újból 95 kiló szeretnék lenni, hogy megint rögbizhessek. Tudom, hogy sokat kell fogynom, de nagyon eltökélt vagyok. Újra és újra eszembe jut az orvosok arca, amikor nem találták a pulzusom és szeretném, ha ez soha többet nem történne meg."

Belmont egykori osztálytársa, a fitneszedző Lloyd Bond segítségével állította össze napi edzéstervét. "Több oldalról közelítjük meg a problémát és a mozgás mellett megtanítjuk helyesen étkezni is, ezt az étrendet majd egész életében követnie kell" - nyilatkozta az edző. "Alan nagyon megdöbbent a kórházban és most változtatni szeretne az életén. Nagyon elszánt, ez pedig egy kulcsfontosságú lépés."

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.