Elment a hangja szerelmi bánatában a híres énekesnőnek

házasság válás némaság hangszál hang Shania Twain
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miután Shania Twaint elhagyta a férje, a szíve annyira összetört, hogy bánatában még a hangját is elvesztette.

Amikor 2008-ban Shania Twaint férje, Robert John "Mutt" Lange elhagyta a legjobb barátnőjéért, az ötszörös Grammy-díj-nyertes énekesnő úgy érezte, szíve annyira összetört, hogy soha többé nem lesz képes énekelni sem. A válással ugyanis nemcsak férjét, hanem producerét és zeneszerző társát is elvesztette, ami lassanként teljesen felőrölte a gyönyörű énekesnő idegeit. "14 éve nem írtam nélküle zenét, azt sem tudtam, hogyan kezdjem el" - emlékezett vissza az énekesnő a válás utáni időszakra.

Forrás: AFP
Forrás: AFP



A szomorúság és a bánat olyannyira megviselte Shaniát, hogy az úgynevezett diszfónia - hangszálak gyulladásos betegsége, valamint a hangszálak körüli izmok bénulása - alakult ki nála, aminek egyértelműen lelki okai voltak. Állapota annyira súlyossá vált, hogy félő volt, soha többé nem nyeri vissza a régi, híresen szép hangszínét. "A félelmeim és a szorongásaim lassan kezdték elborítani az életemet és elfojtani a hangomat" - mesélte Shania.

Az énekesnő ma már teljesen felépült, amiben valószínűleg nemrég kötött új házassága is sokat segített. Shania ugyanis a válása után éppen annak a barátnőjének a volt férjével kezdett viszonyba, aki miatt tönkrement a házassága. A pár végül 2010. december 31-én mondta ki a boldogító igent, ami után Shania egy, a történetét és küzdelmeit elmesélő életrajzi könyvvel és saját tévéshow-val tért vissza a közönséghez.









Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.