plasztikai műtét arcátültetés Boston
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Apa, te olyan szép vagy!" - mondta kislánya Dallas Wiensnek, amikor hosszú évek után újra megpillantotta édesapja arcát az arcátültetés után. Az eredményt most először mutatták meg a nagyközönségnek.

2010-ben egy bostoni kórházban végrehajtották az Egyesült Államok első teljes arcátültetését. A műtét során kicserélték a 25 éves Dallas Wiens teljes arcát: orrát, ajkait, arcbőrét, az arcmimikához szükséges izmokat, valamint az azok mozgatásához és az érzékeléshez nélkülözhetetlen idegeket. Wiens most újra tud szagolni, és bár az összes ideg még nem működik tökéletesen, a teljes arcátültetés nagy sikernek számít.

Northfoto
Northfoto

Dallas Wiens 2008-ban szenvedett balesetet: egy templom ablakát javította, amikor a fejével véletlenül hozzáért az épület közelében futó magasfeszültségű vezetékhez.

Az állatvilág torzszülöttei - sokkoló fotók képgalériánkban! Katt ide!


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Teljes arcátültetést végeztek egy arc nélküli emberen Bostonbanhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110321-teljes-arcatultetest-vegeztek-egy-arc-nelkuli-emberen-a-bostoni-korhazban.htmlErről árulkodik az orrod! Betegségek, amit az arcodról le lehet olvasnihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110307-errol-arulkodik-az-orrod-betegsegek-amit-az-arcodrol-le-lehet.htmlRémisztő! A kamaszlány fél arcát betöltötte a daganat - fotóvalhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101210-a-kamaszlany-fel-arcat-betoltotte-a-daganat-fotoval.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.