Önként levágatja a kezét, hogy robotkarja lehessen

robotkar kéz bionikus amputáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miután egy motorbalesetben súlyosan megsérült, a 26 éves férfi keze teljesen lebénult, ami miatt úgy döntött, hogy egy bionikus kézre cseréli a sajátját.

A 26 éves Ausztriában élő szerb Milót 10 éve súlyos baleset érte. Motorjával nekicsapódott egy lámpaoszlopnak, melynek következtében lába és karja is lebénult. Az orvosok akkor ugyan mindent megtettek, azonban a sok műtéti beavatkozás ellenére sem tudták helyrehozni a férfi jobb kezét.

Tipp! Elképesztő látvány, megmozdulnak a fotók! Nézd meg képgalériánkat!






Thinkstock
Thinkstock

A kép illusztráció



Le kell vágniuk a kezét

Milo nemrég átesett az elsődleges vizsgálatokon, és orvosai szerint teljesen alkalmas, hogy bionikus kézzel éljen. Ehhez persze drasztikus lépésre kell elszánnia magát a 26 éves férfinak: önként vállalnia kell a keze amputációját, hogy a helyére ültethessék az új roboteszközt. (Fotó Milóról és a robotkézről)

"Milo most 26 éves, és szeretne teljes életet élni. Hiába műtenénk meg számtalanszor, a keze sohasem gyógyulhatna meg teljesen. Mivel a beteg érdeke, hogy a legjobb megoldást megtaláljuk, ezért én semmi akadályát nem látom az amputációnak" - tette hozzá Aszmann professzor, Milo orvosa. Milo ráadásul az újabb, továbbfejlesztett bionikus kéz változatát kapja majd meg, amivel elődjénél már sokkal finomabb mozgásokra is képes lesz.

Túlélte a rákot, de allergiás lett az elektromosságrahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110518-a-no-aki-allergias-az-elektromossagra.htmlKullancs - az egyik legveszélyesebb vérszívóhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110518-kullancs-az-egyik-legveszelyesebb-verszivo.htmlHatásos harc a candida ellen!http://www.life.hu/gyogyulj/20110517-hatasos-harc-a-candida-ellen.htmlÖrdög Nóri vércukorszintje nem az igazihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110517-ordog-nori-vercukorszintje-nem-az-igazi.html900 focilabda 900 mosolyérthttp://www.life.hu/gyogyulj/20110516-900-focilabda-900-mosolyert.htmlEgy DNS-tesztből megtudhatod, meddig fogsz élni - Elég bátor lennél, hogy megcsináltasd?http://www.life.hu/gyogyulj/20110516-132-ezer-forintos-dnstesztbol-megtudhatod-meddig-fogsz-elni-de-eleg.htmlAmikor a gyógyszerek már nem használnak - Az allergia lelki okaihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110516-amikor-a-gyogyszerek-mar-nem-hasznalnak-az-allergia-lelki.html3 tévhit az allergia kezelésérőlhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110512-tenyek-es-tevhitek-az-allergia-kezeleserol.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.