Halálos adagnyi hatóanyag vagy patkányméreg, de még útfesték is lehet azokban a potencianövelő gyógyszerhamisítványokban, amelyek egyre jobban kezdenek elterjedni az interneten.

 A merevedési zavar egyre több korosztályt érint, azonban az ilyen problémákkal küzdő férfiak csupán 11 százaléka fordul orvoshoz. Többségük annyira szégyelli, hogy inkább megpróbálja egyedül megoldani a helyzetet, holott az impotencia mögött 70 százalékban szervi, érrendszeri okok állnak, ami akár a későbbi infarktus vagy stroke előjele is lehet. A többség ahelyett, hogy orvoshoz fordulna, az internetről rendel valamilyen potencianövelő szert, amiknek eredete azonban többnyire ismeretlen. Magyarországon a hamis gyógyszerek forgalmát milliárdos nagyságrendűre becsülik, ezen belül a hamis potencianövelők aránya közel százmilliós.

Ezeknek a szereknek nem az a legnagyobb veszélye, hogy nincs bennük hatóanyag, hanem az, hogy olyan veszélyes összetevőket tartalmaznak, amelyek hosszú távon komolyan károsítják az egészséget. Ennek ellenére a férfiak és nők több mint 50 százaléka gondolja azt, hogy az interneten vásárolt gyógyszerek biztonságosak.

Patkányméreg is lehet a hamisított gyógyszerekben

A hatóságok találtak például olyan hamisítványt, ami 327 mg hatóanyagot tartalmazott, ami akár halálos is lehet, mivel a napi maximálisan ajánlott mennyiség a 100 mg. A megrendelőket nemigen tántorítja el az sem, hogy elvileg potencianövelésre alkalmas hamisítványokban amfetaminszármazékot éppúgy találtak, mint brómot, patkánymérget, padlóápolót, ónt vagy savat. Döbbenetes, de az is elterjedt módszer, hogy a kis kék pirulák színét útfesték használatával utánozzák a hamisítók, amit van, hogy betonkeverőkkel készítenek el.

Détár Enikő a mellőzés miatt került a pszichiátriára?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110601-detar-eniko-osszeomlott-egy-videki-pszichiatriara-kellett-vinni.html Gyönyörű, trendi, de nagyon veszélyes a nyár cipőslágere!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110531-egeszsegtelen-a-legujabb-cipo-divatorulet.html Súlyos balestet szenvedett a híres énekes! Nekiment a hídnakhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110530-sulyos-balestet-szenvedett-a-hires-enekes.html Nehezen jutsz el az orgazmusig? Semmi nincs veszve: a csikló tanítható!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110527-az-orgazmuskeptelenseg-fizikai-es-lelki-okai.html Istennő született? Vagy csak egy fogyatékos, nyolckarú kislány?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110526-istennokent-tisztelik-indiaban-a-polymelias-kislanyt.html