bőrbetegségek farok szőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kínában és Indonéziában egyre gyakrabban bukkannak furcsa kinézetű, időnként megrendítően eltorzult alakú helyi lakosokra. A megdöbbentő jelenségek okairól az orvosok is sokszor csak találgatni tudnak. Ráadásul ezek az emberek többnyire a szegényebb tartományokból valók, nem jutnak kielégítő orvosi ellátáshoz, ezért gyakran a nyugati orvosok segítségét kérik. Nem ok nélkül.






Pelyhes, sötét szőr a felsőtesten

Az ijesztő kinövések nemcsak felnőtteknél, hanem gyerekeknél is megjelenhetnek. Egy szintén kínai kisfiút Molyfiúnak csúfolnak, mivel felsőteste nagy részét pelyhes, sötét szőr borítja. A kiterjedt folt egy születéskori anyajegyből indult, az évek során egyre nagyobb lett, és azóta is egyre terjed. A legjobb pekingi orvosok sem találtak gyógymódot a kinövésre, csak a bőrátültetést tudják javasolni, melyre a családnak nincs pénze.

Fórum: Kiért hagytál el?


Szarv a homlokon





Northfoto
Northfoto

Kislány farokkal

Egy másik kínai kislányon viszont tudott segíteni az orvostudomány: műtéti úton távolították el a négyhónapos csecsemőről tizenkét centiméteres farkát. Hung Hung születésekor szülei meglepődve vettek észre egy apró kinövést a gerince tövében, mellyel az orvosok nem sokat foglalkoztak, mondván: majd visszafejlődik. A dudor sajnos tovább nőtt, és mire a kislány elérte a négyhónapos kort, már tizenkét centiméteresre fejlődött. Az orvosok több figyelmet szenteltek ezután a babának, és kiderítették, hogy daganat okozza a furcsaságot, melyet azonnal el kell távolítani. A műtét sikeresen végződött, és a dolgok jelenlegi állása szerint Hung Hung normális csecsemőként fejlődhet tovább.

Tipp! Az állatvilág torzszülöttei! Nézd meg képgalériánkat!


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.