átültetés transzplantáció méh
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár méh nélkül született, Moa Ottosson mindig is vágyott egy saját kisbabára. Édesanyja ezért most úgy döntött, neki adja a méhét, hogy a lánya valóra válthassa az álmát.




Illusztráció

Akár bele is halhatnak a műtétbe

Az anyaméh-transzplantáció még kísérleti stádiumban van, eddig még csupán egyetlen ilyen műtétet hajtottak végre Szaúd-Arábiában 2000-ben. Akkor egy 26 éves lányba ültették be egy 46 éves asszony méhét, aki az életét vesztette. Az orvosok azonban ezúttal bizakodóbbak, mivel kiküszöbölték az akkori problémákat. A kutatás vezetője, dr. Mats Brannstrom is hisz az operáció sikerében, bár hozzátette, hogy fennáll a veszélye, hogy Moa szervezete kilöki az új szervet. "Technikailag egy ilyen transzplantáció sokkal nehezebb, mint például egy vese, szív, vagy máj átültetése" - tette hozzá az orvos.

Játssz és nyerd meg a 6 darab Nativa ajándékcsomag egyikét!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.